fbpx

Start your FIRE!

Let op! Op dit moment is het helaas niet mogelijk om je aan te melden voor dit programma. In januari zal er een nieuwe lichting dames starten. Schrijf je in voor de fire for women nieuwsbrief en ontvang nieuws over nieuwe lanceringen, programma’s en activiteiten!

Fire worden – financial independent & retire early – is wat we willen. En dat is niet zo gek, want financieel onafhankelijk zijn brengt enorm veel rust in je leven. Financieel onafhankelijk zijn zorgt voor minder zorgen, minder stress, meer keuze mogelijkheden en meer vrijheid. Maar wanneer ben jij, in jouw persoonlijke situatie, financieel onafhankelijk? En hoeveel geld moet je daarvoor nu sparen en beleggen om je financiële doelen te behalen?

Het begin der alle beginnen is een strakke financiële meerjarenplanning. Precies weten wat erin komt en eruit gaat, hoeveel je moet reserveren voor eenmalige uitgaves, hoe je omgaat met je financiële doelen en toch ook die grote wereldreis willen plannen: dit inzichtelijk hebben geeft rust. En daar wil fire for women jou bij helpen!

In samenwerking met Lieke Danenberg heeft fire for women een uitgebreid financieel plannings programma voor jou samengesteld. Tot in detail bieden we jou alle handvatten om een goed doordacht financieel meerjarenplan te maken. Dit programma noemen we ‘Start your FIRE’. Het programma kost €67

Inhoud

Dit programma is jouw masterplanning, jouw financiële houvast. De basis van alle spaar- en beleggingskeuzes die je kan gaan maken. Het programma bestaat uit de volgende aspecten:

  1. Een zeer uitgebreid Excel bestand dat je zelf naar jouw situatie kunt aanpassen;
  2. 16 begeleidende video’s die jou helpen dit Excel bestand in te vullen;
  3. 6 modules die jou stap voor stap laten nadenken over jouw financiële dromen en doelen;
  4. 3 live sessies waarbij wij je helpen jouw planning te maken;
  5. Interactief forum waar je met andere dames kan overleggen en waar je 24/7 jouw vragen kan stellen.

Review van Eveline, een FIRE member die reeds het programma heeft doorlopen:Ik dacht dat ik mijn financiën altijd goed op orde had maar zo goed als ik ze nu inzichtelijk heb had ik ze nog niet eerder. Het motiveert enorm om verder te werken aan een zorgeloze financiële toekomst!”

Wat gaan we doen in dit programma?

Het programma bestaat uit 6 modules. We werken van voor naar achteren en van achteren naar voren. Dat klinkt lastig, maar is het niet want wij begeleiden je stap voor stap.

Allereerst gaan we jouw huidige uitgaven en inkomsten patroon in kaart brengen. Zodat jij precies weet wat erin komt en wat eruit gaat. Ook kijken we naar de ‘waarde’ die deze uitgaven voor jou hebben.

Daarna maken we samen een jaarbegroting, bepalen we een buffer en gaan we dromen over leuke doelen in de toekomst. Dan weet je zeker dat je over korte termijn en lange termijn uitgaven hebt nagedacht en je op de hoogte bent van jouw complete financiële situatie.

Na deze module ben je klaar om wat meer in de verre toekomst te gaan kijken. Wat is FIRE precies en wanneer heb je dit bereikt. We bespreken een manier om dit te berekenen en hoe je dit kunt aanpassen naar jouw situatie.

Ten slotte maken we een totaalplaatje van de korte en lange termijn en heb jij jouw eigen financiële planning gemaakt!

Waar speelt het programma zich af?

De content (het uitgebreide excel bestand plus vele begeleidende video’s en een live sessie om je te helpen) vind je in de FIRE community. Hier krijg je automatisch toegang tot indien je je aanmeldt voor het programma.

Eenmaal aangemeld, houd je altijd toegang tot de content. Zoals we al zeiden: je situatie verandert natuurlijk, en je wil je financiële planning hierop aanpassen.

Duur

Tijdens het programma vinden er 3 live sessies plaats, we helpen je dus om in 3 weken jouw financiële planning up&running te hebben. Na die drie weken houd je echter altijd toegang tot de content, en je kan de live sessies terug kijken want deze nemen we uiteraard op.

Per module zul je 2 tot 4 uur nodig hebben om alle financiën uit te zoeken en in te vullen.

Het is dus een intensief programma, maar als dit eenmaal staat: good to go om keihard te koersen richting jouw FIRE!

Review van Carina, een FIRE member die reeds het programma heeft doorlopen: “Dit is een fantastische tool voor meer inzicht in je financiën en wanneer je eindelijk financieel vrij kunt zijn (en hoeveel je dat kost).”

Wat brengt dit programma jou?

Je kan natuurlijk ook zelf een huishoudboekje maken en invullen wat er maandelijks in- en uitgaat. Je kan ergens op een blocnote opschrijven dat je over 5 jaar op wereldreis wilt en hoeveel spaargeld je daarvoor nodig hebt. Je kan in je hoofd hebben besloten dat je over 30 jaar €500.000 aan vermogen wilt hebben om van te rentenieren, en met een beetje nattevingerwerk tot de conclusie komen dat je daarvoor toch elke maand een bedrag moet beleggen.

Maar je kan ook alles in 1 overzicht samenbrengen: van inzicht; tot het bepalen van je buffer; het vervolgens doorrekenen hoeveel je daarvoor maandelijks moet sparen; je belegde vermogen automatisch laten berekenen aan de hand van jouw leefstijl wensen; op basis van huidige rentestanden automatisch door laten rekenen hoeveel je daarvoor moet beleggen.

Dit programma is enorm uitgebreid en biedt handvatten van A tot Z: van inzicht in huidige uitgaves tot aan de hand van huidige rendementen berekenen hoeveel je nu moet beleggen om FIRE te zijn over X aantal jaar.

fire programma