Hi babes! Er zijn al vele artikelen verschenen op fireforwomen.com met allemaal tips en tricks voor als je zelf wilt gaan beleggen. En dat kan ik alleen maar aanmoedigen, want beleggen is slim! En wij zijn slim. Maar soms is het fijn om een shortlist te hebben vanwaar je kan doorklikken naar precies díé informatie die je zoekt. Dus bij deze dames: start nu met beleggen, met hulp van deze shortlist.

De shortlist

De basis

In drie stappen de basis van je financiële spel onder de knie krijgen. Lees hier wat je fundament moet zijn alvorens je die beurs gaat bestormen.

BEGINNEN MET BELEGGEN, DE BASIS

Voorbereiding

Voordat je begint met beleggen is het verstandig je een beetje voor te bereiden, zodat je weet wat je aan het doen bent. Toch wel prettig als het op je centen aankomt.

DE 4 VOORBEREIDENDE STAPPEN VOORDAT JE BEGINT MET BELEGGEN

ABC

Jezelf even woest maken om wat beleggings jargon onder de knie te krijgen kan ook geen kwaad, dus lees mee.

BELEGGERS ABC

Het plan

We gaan beleggen, maar niet als een kip zonder kop. Want we gaan wel een plan maken. Beleggen zonder plan is als bloedprikken maar geen idee wat je zoekt, een gebed zonder einde dus. Lees, leer en stel doelen.

EEN BELEGGINGSPLAN MAKEN, HOE DOE JE DAT?

Fouten vermijden

Misschien begin je net pas met beleggen, en ben je dus een beginner. No shit Landewé. En op welk vlak je ook beginner bent, als beginner maak je soms fouten. Als je fouten maakt met je keihard verdiende euro’s is dat heel zuur, dus in dit artikel ga ik je behoeden voor veel gemaakte fouten. Leren van andermans fouten, zeker op dit vlak, is fijn en scheelt je veel geld. Lees, leer en bezint eer ge begint.

DE 5 FOUTEN DIE BEGINNENDE BELEGGERS MAKEN

Stop met uitstellen

Oke, ik snap het. Je wilt best beleggen, je snapt dat dit slim is, maar je bent nog niet begonnen. Niet omdat je geen tijd had, maar omdat iets je tegenhoudt. Geeft niet, het is ook allemaal best complex. Maar we gaan klein beginnen, met kleine bedragen, om een beetje te wennen. Lees hier wat je nu kan doen om de koe bij de horens te vatten en aan de slag te gaan.

BELEGGEN? 5 STAPPEN OM NU TE NEMEN

To be continued…

Dit was ‘m voor nu. De zogenaamde ‘start met beleggen: de shortlist’, maar niet getreurd. In een nieuw artikel zal ik een beleggings-shortlist voor jullie maken die doorverwijst naar alle mogelijke beleggingsintrumenten. Klinkt chique, niet? Maar je hebt de beleggers ABC gelezen dus inmiddels weet je wat dit betekent 😉