Ciao lades! Met fire for women wil ik jou aanmoedigen om slimme dingen te doen met je geld, zoals beleggen. Beleggen kan namelijk slim zijn, het is leuk en bovendien veel toegankelijker dan je misschien dacht: ook met kleine bedragen kun jij al werken aan jouw financiële toekomst. Maar waar begin je, en hoe bouw je een beleggingsportefeuille op? Daarom is het wel zo fijn om af en toe geïnspireerd te raken door andere moneyhoneys die ook zijn begonnen met beleggen. Met welke bedragen zijn zij begonnen en hoe ziet hun beleggingsportefeuille eruit? Waarom beleggen zij in bepaalde producten en wat is hun doel? Lees, laat je inspireren en ga zelf ook investeren 😉

Hoi babe, wie ben je?

Mijn naam is Rosanne Boxum. 27 jaar en nu ruim 4 jaar ondernemer. Het ondernemen is eigenlijk per toeval op mijn pad gekomen, maar heeft mij zo ontzettend veel gebracht! Het heeft mij geleerd dat ik mijn eigen pad kan uitstippelen en volgen. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met zelfontwikkeling en nieuwe dingen leren. En daar help ik ook graag anderen in. Het lesgeven en anderen helpen een volgende stap te maken, vooral in hun business op marketing gebied, is iets wat ik ontzettend graag doe.

Daarbij geloof ik dat voldoening en groei het aller belangrijkste is in het leven. Groeien is voor mij geluk. Elke keer een stapje verder komen en genieten van de reis ergens naartoe.

Daarom vind ik het belangrijk om nú al te genieten van het leven. Natuurlijk heb ik grootse dromen, zoals het opzetten van een membership voor ondernemers, spreken en mijn eigen events organiseren, financiële vrijheid hebben en een vakantiehuis in Zweden of Italië. Maar ik probeer ook zoveel mogelijk te genieten van wat ik nu al heb bereikt. Dat zit hem voor mij in kleine dingen. Een lekker glas rode wijn met hapjes; in het zonnetje lezen en doen alsof ik op vakantie ben; een beetje uitslapen en de dag beginnen met sporten in plaats van direct te beginnen met werken.

Vertel eens, waarom ben jij begonnen met beleggen?

Ik ben begonnen met beleggen omdat ik op meerdere manieren toe wil werken naar financiële vrijheid. Naast diverse verdienmodellen binnen mijn bedrijf, was beleggen voor mij een logische volgende stap. Binnen 8 jaar willen mijn vriend en ik ons eerste vastgoed project kopen en zo nog verder te bouwen aan onze financiële vrijheid.

Is jouw mindset over geld veranderd sinds je aan het beleggen bent?

Het beleggen heeft mij geholpen om op een andere manier over geld te denken. Als iets wat leuk is en bovendien vóór jou kan werken. Ik ben opgegroeid met veel beperkende overtuigingen over geld, maar inmiddels is mijn relatie met geld een stuk beter.

Wat vind je belangrijk als het aankomt op beleggen?

Op dit moment beleg ik nog best ‘veilig’ vind ik. Ik beleg vooral in wat grotere, bekende bedrijven. Omdat ik nog vrij nieuw ben in de wereld van beleggen, kijk ik veel om mij heen wat anderen doen en wat ik toevallig voorbij zie komen. Voor nu vind ik dat prima. Stapje voor stapje leer ik zelf steeds meer over hoe ik aandelen kan analyseren en zal mijn portefeuille mee veranderen.

Hoe ziet jouw beleggingsportefeuille er op dit moment uit?

Op dit moment beleg ik in aandelen van ASML Holding, Berkshire Hathaway, Coca-Cola European Partners, DSM, Heineken, JDE PEET’s, KPN, Unilever en in ETF’s IShares S&P 500 en Vanguard FTSE AW.

Interessant! Waarom heb je gekozen voor deze producten?

Allereerst vind ik het vooral interessant om in technologie en voeding te beleggen. Technologie is denk ik een markt die de komende 20 jaar nog veel groei gaat meemaken en voeding blijft altijd belangrijk. Daarnaast is het mooi meegenomen dat ze dividend uitkeren. Daar heb ik niet echt op geselecteerd maar is eigenlijk toevallig zo. Voor toekomstige aankopen wil ik hier wel meer op selecteren, want dat zorgt natuurlijk voor extra groei. Daarnaast probeer ik wat te spreiden in landen, maar dat zou nog wel wat beter kunnen. Ook wil ik in de toekomst meer kijken naar wat bedrijven doen op het gebied van duurzaamheid.

Wat is jouw droom portefeuille?

Op mijn watchlist staat Galapagos, Ahold, Adyen, Alphabet, Adobe Systems, General Electric, Lyxor Gender Equal en Walt Disney. Of ik ze echt wil kopen, weet ik nog niet. Daarvoor wil ik eerst nog beter en uitgebreider onderzoek doen en kijken of en wanneer ze interessant zouden zijn. Ook wil ik nog op zoek naar wat aandelen onder de €10 die interessant zouden kunnen zijn, omdat daar voor mijn gevoel meer groeipotentie in zit dan een aandeel dat genoteerd staat voor €300, om maar een bedrag te noemen. Tot slot wil ik mijn portefeuille nog uitbreiden met obligaties, maar ook daar wil ik eerst nog wat meer over inlezen.

Hoeveel geld heb je op dit moment belegd?

Op dit moment zijn mijn beleggingen €4900 waard.

En wat is jouw ultieme beleggingsdoel?

Als eerste wil ik samen met mijn vriend vastgoed kunnen kopen. Eerst een appartement hier in Nederland en later een vakantiewoning. Daarna willen we verder sparen en beleggen voor een fijn basisinkomen en de toekomst van onze kinderen (als we deze krijgen).

Hoe ziet jouw leven eruit als je jouw beleggingsdoel hebt gehaald?

Het creëren van meerdere inkomsten stromen geeft mij een heleboel rust. Rust om écht te kunnen doen waar ik zin in heb en energie van krijg in plaats van moeten werken voor geld. Ik denk dat we zo veel meer van het leven kunnen genieten.

Welke advies wil jij vrouwen meegeven die ook willen beginnen met beleggen?

Start vandaag nog! Als je er nog niet zoveel vanaf weet, kun je altijd met Peaks beginnen (hier ben ik zelf ook vorig jaar mee gestart). Begin alvast met inleggen en leer ondertussen steeds meer. Geef jezelf een beetje speelruimte. Al doende leer je zoveel meer en je kunt direct profiteren. Van uitstel komt vaak afstel.

 

Ben jij ook een beginnende belegger, en wil je andere vrouwen inspireren met jouw portefeuille? Stuur me dan een berichtje!