Ladies, ik heb iets nieuws voor jullie! In de wereld van beleggen zijn er veel brokers en banken, en ik heb een leuke ‘newbie’ ontdekt. Alhoewel, geheel nieuw is deze broker niet, maar in Nederland nog niet zo bekend. eToro is de naam. Ik ben een tijdje terug begonnen met beleggen bij deze partij, en er zitten leuke componenten aan. Lees hier over mijn ervaring met beleggen bij eToro en try it out yourself.

eToro, wat is dat?

eToro is een hippe broker – oorspronkelijk uit Israel –  die veel verschillende diensten laagdrempelig aanbiedt. Zo kun je traden in hefboomproducten, zoals CDF’s. Ga ik verder niet op in, want ik doe hier niks mee en zal dat ook niet gaan doen, omdat ik dit zeer risicovolle producten acht. Daarnaast kun je handelen in aandelen, ETF’s, grondstoffen en Crypto’s. Dat is het toffe van eToro wat je niet vindt bij Binck of Degiro: zowel in ETF’s als Crypto’s kunnen handelen. eToro zegt zelf ook dat ze een platform willen zijn voor zowel de korte termijn high risk belegger als de lange termijn ‘slow & steady’ belegger.

Alles op 1 plek beschikbaar. Klinkt ideaal, niet?! Als je handelt in aandelen of ETF’s betaal je geen transactie kosten. Als je handelt in bijvoorbeeld Crypto’s betaal je zogenaamde spread kosten. Je betaalt ook geen service kosten. Addertje onder het gras zou je denken, toch? Ik zoek het voor je uit, later meer over de kosten.

Open ook binnen een split second een gratis rekening, stort wat geld en begin met handelen. Oh, vergeet niet de app te downloaden, die is erg fijn!

De voordelen van beleggen bij eToro

 • Geen transactiekosten als je handelt in aandelen en ETF’s;
 • Makkelijk dashboard, intuïtief en clean;
 • Social trading: leukste aspect van alles! Je kan zien wat andere beleggers doen en hoe hun portfolio ervoor staat, dit kun je volgen en eventueel kopiëren. Social media meets trading;
 • Een fijne app met een fijne interface;
 • Het super snel openen van een rekening, dit is tech anno nu in combinatie met beleggen;
 • Je kan delen van aandelen kopen (in plaats van een geheel aandeel), delen van producten, dus met kleine bedragen beginnen;
 • Wat ik zelf fijn vind: je krijg elke dag een mail met een korte beursupdate. 2 minuten lezen en je bent op de hoogte van wat er gaande is en wat de koersen doen.

De nadelen van beleggen bij eToro

 • Indien je je geld wilt opnemen betaal je $5, best belachelijk, maar goed ze willen stunten met ‘gratis handelen in aandelen!’, dus het geld moet ergens vandaan komen. Hopelijk wordt dit snel opgeheven.
 • Het is een platform waar veel wordt gehandeld in CDF’s, dat zijn risicovolle producten, je moet goed opletten dat wanneer je een transactie wilt doen dat dit geen CDF is.

Social trading

Oké, dit vind ik een van de tofste aspecten van eToro: het social trading gedeelte. Beetje a la Facebook kun je contacten met andere beleggers en sparren over producten. Je kan ook volgen wat andere mensen doen en waar ze in handelen. eToro heeft ook een functie en dat heet ‘copytrader’: met de copytrader kun je andere beleggers volgen én hun beleggingen kopiëren. Als jij ziet dat jouw favo belegger een jaloersmakende portefeuille heeft, met een goed rendement, dan kun je met 1 muisklik zijn of haar posities automatisch één op één overnemen. Ik zou dit zelf niet snel doen, want ik wil mijn eigen onderzoek doen en het gevoel hebben de touwtjes in handen te hebben, maar het is wel erg interessant om te zien hoe de portefeuilles van andere beleggers eruit zien.

Zijn mijn centen veilig?

Een veelgestelde vraag bij is ‘is eToro betrouwbaar?’. Niet enkel voor eToro geldt dit overigens, maar voor elke online broker is dit een belangrijke vraag. Immers, je vertrouwt je geld toe aan een partij en daar moet men geen grappen mee uithalen. Het is zo dat eToro een van de marktleiders is op het gebied van online brokers. Wereldwijd hebben ze miljoenen klanten. Dit zegt natuurlijk niet direct alles over de betrouwbaarheid, maar geeft mij wel vertrouwen.

eToro regulering

Om een broker als betrouwbaar te zien, moet een externe partij zijn die de broker controleert en reguleert. Zo hebben we in Nederland daarvoor de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Ook eToro wordt gereguleerd. In het geval van eToro gaat dat om ten minste twee regulatoren. Namelijk de CySEC op Cyprus en de FCA uit Engeland. Dit zijn de AFM’ers van die landen.

eToro is ook opgenomen in het vergunningsregister van de AFM, zo is op de website te vinden. Echter valt het niet onder het toezicht van de Nederlandse AFM.

Doordat eToro onder de regulering van de CySEC en FCA staat, moeten ze aan diverse regels voldoen. Bijvoorbeeld dat het geld van de klanten op een aparte rekening moet staan, in naam van een ander bedrijf. Dit noem je ook wel een ‘bewaarbedrijf’. Op die manier is je geld veilig als er iets gebeurt met eToro zelf.

Kosten van beleggen bij eToro

Laag. Ja, true story. Het kopen van aandelen kan geheel zonder commissie. Dit is vrij uitzonderlijk in Nederland: de meeste brokers rekenen vaste transactiekosten per aandeel. Dat weten we van Degiro, van Binck. Handelen in aandelen zonder transactiekosten is vaak niet mogelijk bij traditionele brokers, en aangezien de transactiekosten een groot deel van je rendement kunnen wegsnoepen, is dit best een aantrekkelijk punt van eToro.

Wel betaal je een zogenaamde spread. Dit is het verschil tussen de bied- en de laatprijs. Elke broker rekent een spread en dit is dus niet te voorkomen. De spread kan wel verschillen van broker tot broker. Ik denk dat de spreads bij eToro wat hoger zijn dan bij andere Nederlandse brokers. Door het ontbreken van commissies is het kopen van aandelen bij Etoro vaak alsnog goedkoper. Alleen wanneer je met forse bedragen aandelen wilt kopen kan een andere broker een betere keuze zijn.

Al met al zijn de kosten voor het kopen van aandelen bij eToro gunstig. Dit komt door het ontbreken van vaste kosten.

Show me

Oke, plaatjes zijn fijn. Dan weet je een beetje wat je kan verwachten. Bij deze ladies, wat foto’s van het dashboard, hoe het social trading stuk eruit ziet, en hoe de informatie over producten wordt weergegeven:

eToro

eToro

eToro

eToro

eToro

Hoe werkt het?

Een account aanmaken bij eToro is serieus het meest simpele ooit. Oke oke, bij Peaks kunnen ze er ook wat van. Maar super snel, makkelijk, zonder ingewikkeld gedoe. Een account openen is gratis en met 3 minuten gepiept. Althans bij mij, en ik ben een n00b, misschien kun jij het in 2 minuten 😉 Vervolgens koppel je je tegenrekening door middel van het storten van 1 cent, en je kan beginnen. Vervolgens stort je geld, en kun je handelen. eToro hanteert een minimale storting van 50 dollar, dat wel. Basta Cosi!

Open ook binnen een split second een gratis rekening, stort wat geld en begin met handelen. Oh, vergeet niet de app te downloaden, die is erg fijn!

Wil je beginnen met beleggen?

Samen met 6 ervaringsdeskundigen ontwikkelden we de cursus ‘Beginnen met Beleggen’. Meld je aan en ontvang: 

 • Direct toegang tot de cursus  
 • Gratis toegang tot community met 4000+ dames die ook beleggen. Zij staan voor je klaar als je vragen hebt.
 • Met kleine bedragen en de juiste kennis zelfstandig leren beleggen

85% van de deelnemers begint met beleggen!

Geef een reactie