Ciao belle ragazze! Beleggen: leuk, slim en een tikkie verslavend. Ja, echt waar. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen. Ik begon enkele jaren geleden met beleggen. Eerst bij Degiro, toen opende ik ook een account bij Peaks om te beleggen met mijn wisselgeld, daarna begon ik met pensioenbeleggen bij Brand New Day (tip dames, ga pensioenbeleggen, het lijkt een ver van je bed show, maar dit wil je, lees het hier) en ik beleg ook bij Binck Bank. Nog niet zo heel erg lang, sinds begin dit jaar. Afijn, bij deze een review van mijn ervaring met beleggen bij Binck Bank.

Ohja, dames, we weten het he?! Ook bij Binck, net als bij elke partij en elke vorm van beleggen: risico. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Just to be sure.

Mijn ervaring met beleggen bij Binck Bank, vertel even…

Binck is een grote naam en een bekende partij om te beleggen. Als particulier. Zelfs met €50 inleg. Binck is een broker, een partij waar je zelf, als particulier kan handelen op de beurs. Lange tijd belegde ik enkel bij Degiro, want Degiro heeft erg lage kosten, die van Binck zijn ietsje hoger, maar mamma mia, daar krijg je ook veel voor terug. Als je denkt: ‘say no more, doe mij een rekening bij Binck!’, dan kun je hier direct een gratis rekening openen. 

Diensten van Binck Bank

Het lastige vond ik dat ik Binck wat complex vond, en vind. Ze hebben veel producten, zoals ‘Laten Beleggen’, ‘Fonds Beleggen’ en ‘Zelf Beleggen’. En binnen ‘Zelf Beleggen’ kun je dan ook weer meerdere pakketten kiezen, namelijk Green, Blue en Black. Binnen ‘Laten Beleggen” heb je ook weer keuze uit verschillende pakketen. Volg jij het nog? Laat me je helpen:

Zelf beleggen

Dit betekent dat je – ahum – zelf moet beleggen. Zelf kiezen waarin je wilt beleggen en zelf je transacties doen.

Green: Green is er voor de allround-beleggers die 1 à 2 keer per maand een aandeel kopen en voor de lange termijn beleggen.

Blue: Blue is de keuze voor actieve beleggers die vooral in opties en turbo’s handelen. je krijgt alle tools en functionaliteiten, toegang tot ProTrader en de Beursvloer en beleggerseducatie.

Black: Black is de beste keuze voor actieve traders die dagelijks met de beurs bezig zijn en die elke dag handelen. Je heeft je eigen relatiemanager, toegang tot exclusieve masterclasses, ProTrader en de scherpst mogelijke tarieven.

Ik heb Black euhhhhh Green 😉 Want ik hoef niet superveel te handelen, dat past niet bij mijn beleggingsstrategie.

Open hier net als ik een beleggingsrekening en ga gebruik maken van dit fijne platform van Binck. Nu met €200 transactie tegoed, en dat is een fijne actie, want dan kun je komende tijd veel handelen zonder transactiekosten te betalen. Minder kosten = meer overhouden = sneller vermogen opbouwen.

Fonds beleggen

Met Binck Fundcoach bouw je zelf aan je vermogen middels beleggingsfondsen en ETF’s. Met Binck Fundcoach doe je aan periodiek beleggen. Hiermee leg je elke periode (maand, kwartaal) een bepaald bedrag in. Je betaalt geen aanvullende transactiekosten (bij een minimale inleg van €20 per order). Eén keer instellen en verder geen omkijken naar. Ideaal voor beleggers met een langere beleggingshorizon, beleggers die passief willen beleggen en beleggers die simpelweg wel willen beleggen, maar er niet elke dag mee bezig willen zijn.

Open hier gratis een ‘Binck Fundcoach’ rekening en start met laagdrempelig periodiek beleggen bij deze betrouwbare partij.

Laten beleggen

Hierbij belegt Binck jouw geld. Binnen deze sectie heb je dan weer de keuze tussen Forward, Comfort en Select. Hier wordt jouw geld en portfolio beheert en belegt, middels een door jouw afstemt risicoprofiel. Forward pakket kun je kiezen vanaf €1500, en het Select pakket is beschikbaar vanaf €25.000.

Mijn keuze

Ik heb zelf het Binck ‘Zelf Beleggen’ pakket, omdat ik bij Binck in aandelen wil beleggen. Fonds beleggen is een mooie en laagdrempelige manier voor lange termijn beleggen, maar dit doe ik zelf al bij Brand New Day.

Kosten bij Binck Bank

Die vind je hier. Scheelt mij veel typewerk. Check it out. In vergelijking: bij Degiro en Brand New Day heb je geen servicekosten, dat is het grote verschil.

Kosten Binck Bank

Als je voor het zelfbeleggen pakket kiest, net als ik, dan betaal je voor het goedkoopste pakket sowieso €3,50 aan servicekosten per maand, plus 0,01% van het vermogen dat je er hebt staan. Wil je een aandeel kopen, dan €1 per transactie plus 0,15% van de waarde van je transactie. Voor een aankoop van een ETF betaal je €1 plus 0,1% van de waarde van de transactie.

Als je gaan fondsbeleggen bij Binck Bank betaal je – indien je een periodieke transactie hebt ingesteld – geen transactie kosten. Wel betaal je een servicefee voor je account.

Kosten Brand New Day

Bij Brand New Day betaal je hoofdzakelijk fondsbeheerkosten. Deze variëren van 0,50 tot 0,70% over het belegde vermogen. De standaardfondsen kosten 0,59% over je belegde vermogen per jaar. Daarnaast betaal je telkens 0,50% over elke geldstorting. Andere kosten rekent Brand New Day niet. De totale kosten liggen gemiddeld tussen 0,62 en 0,78% per jaar.

Kosten Degiro

De kosten die Degiro hanteert zijn transactiekosten. Je betaalt per transactie op de Nederlandse beurs onder de €1000 een kleine €2 plus 0,03%. Voor transacties boven de €5000 betaal je €3,90. Kosten van transacties op andere beurzen zijn hoger. Degiro rekent ook €2,50 kosten per jaar voor de beurs waarop je handelt. Als je handelt op een andere beurs in een andere valuta dan betaal je ook 0,1% voor het omzetten van je euro’s in een andere munteenheid.

Voordelen van beleggen bij Binck Bank

Het liet even op zich wachten alvorens ik een rekening opende, maar ik ben toch blij dat ik dit gedaan heb. Conform mijn gekozen rekening en pakket, zijn de kosten wat hoger dan wanneer ik beleg bij Degiro, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Zoals:

  • fijne analyse tools die je helpen beoordelen of je een product koopwaardig vindt;
  • een schaduwportefeuille kunnen aanmaken, zodoende kun je een beetje oefenen en kijken wat jouw favoriete aandelen doen alvorens over te gaan tot een aankoop;
  • een enorme kennisbank waar je uit kan putten;
  • gebruikersgemak: ik vind hun interface echt fijn en overzichtelijk
  • veel aanvullende informatie over aandelen, ETF’s en veel nieuw.

Veiligheid

BinckBank is een Nederlandse bank en staat onder streng toezicht van DNB en AFM. Dit toezicht gaat verder dan de controle op financiële gezondheid. Ook hun dienstverlening, communicatie en procedures worden geregeld gecontroleerd. ook valt BinckBank valt onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Misschien denk je: boring. Maar je wilt wel je geld ergens beleggen waar er niet, zonder dat jij er vanaf weet, risico wordt genomen met jouw geld.

Show me

Oke, ik snap dat je even een ‘kijkje’ achter de schermen wilt, dus ik ga aan de hand van wat plaatjes laten zien wat ik bedoel met de voordelen, en hoe fijn dit uitgebreide platform van Binck is. Kijk mee. Je ziet hier wat afbeelding van hoe de interface eruit ziet op desktop (laptop). Je ziet hier de vele opties om analyses te doen, het nieuw van een bepaald aandeel te bekijken en te zien wat de guru’s erover zeggen.

Nadelen van beleggen bij Binck Bank

Die zijn er ook, dé ultieme heilige graal in beleggingsland heb ik nog niet ontdekt: alle partijen hebben hun voor- en nadelen. Het grooste nadeel van Binck vind ik de kosten. Als je geluk hebt (Binck Fundbeleggen) heb je geen transactiekosten, maar je betaalt wel servicekosten. Afijn, je krijgt er veel voor terug. Degiro heeft bijvoorbeeld geen servicekosten maar ook veel minder hulpmiddelen rondom het beleggen. Daarnaast heb ik nog één minpuntje opgemerkt, en dat is de app. Binck heeft een app maar ik vind ‘m persoonlijk niet mega fijn, die van Degiro is fijner.

Wanneer kies je voor beleggen bij Binck Bank?

Ik zelf heb voor Binck Bank gekozen als aanvulling op mijn pensioenbeleggen bij Brand New Day en beleggen in aandelen en ETF’s bij Degiro. Lang koos ik voor de goedkoopste, Degiro, maar de goedkoopste is niet altijd de beste keuze, bleek uit het feit dat Degiro slecht in het nieuws kwam. Boefjes hoor. Ik ben van mening dat het sowieso goed is om niet alleen je geld over tijd, producten en markten te spreiden, maar ook over verschillende brokers en banken. Alles om risico te minimaliseren. Want: ‘first rule of money is to never lose money, second rule: look at rule number one’. En ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt, met name vanwege de analyse mogelijkheden bij Binck. Dit scheelt me veel heen en weer gezoek: alles is op 1 plek beschikbaar. En ik vind het kunnen opstellen van een schaduwportefeuille erg fijn: een tijdje tracken wat favo aandelen doen alvorens over te gaan tot koop. Mijn ervaring met beleggen bij Binck Bank is dus positief.

Wil jij ook beginnen met beleggen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Weet je niet waar je moet beginnen en welke stappen je als eerste moet nemen? Ben je bang de verkeerde keuzes te maken en je geld te verliezen? I got you. Meld je aan voor de cursus ‘beginnen met beleggen’ en krijg in 5 modules alle handvatten aangereikt die je nodig hebt om met zelfvertrouwen de eerste moves op de beurs te maken.

2 reacties

Geef een reactie