laura brown

‘This girl is on fireeee…’ Alicia Keys knalt door m’n oren terwijl ik langs de bloemenmarkt in Amsterdam naar huis loop. Het is 22.30 uur ‘s avonds en ik kom net van een etentje met vrienden. Ik kijk naar boven, het is een heldere avond en de maan schijnt volop. Een gevoel van intense vrijheid verspreid zich langzaam door mijn lichaam. En dat moment besluit ik: mijn leven wordt FIRE.

Ik ben Laura, freelance social media manager en webdesigner. Ik woon nu nog in Amsterdam en werk deels voor een baas, maar vertrek over een paar maanden naar Lissabon om vanuit daar te gaan digital nomadden. Ik geloof heilig in manifesteren, het universum en dat er meer in het leven is dan tot je 65e op een kantoor zitten. Ik wil nog heel veel plekken op de wereld zien. Een echte millennial dus eigenlijk. Ik heb 2 grote guilty pleasures: nail art & karaoke. In deze serie schrijf ik voor fire for women over mijn reis naar financiële onafhankelijkheid.

Ik wist toen – inmiddels zo’n 3 jaar geleden, ik was 25 – nog niet wat FIRE betekende, en ik dacht het dus ook niet met die woorden. Maar het was net een paar maanden uit met mijn relatie van bijna 5 jaar en ik had die week spontaan een weekendje Barcelona geboekt. In mijn eentje. Ik had het gevoel dat er een nieuw hoofdstuk aanbrak in mijn leven, en dat zorgde voor een gevoel van intense vrijheid.

Nu ik terugkijk besef ik me dat dat moment de start was van mijn road to FIRE. Ik was net begonnen met een traineeship bij een grote overheidsorganisatie, had een lekker huisje in het centrum van Amsterdam, een leuk sociaal leven en ik voelde me vrij en onafhankelijk.

3 weken later was het dan zover. Tijd voor mijn solo trip naar Barcelona, een stad waar ik nog nooit was geweest. Met vrijwel lege koffer (het plan was om daar flink te gaan shoppen) stapte ik op het vliegtuig en een paar uur later kwam ik aan in mijn appartement, gelegen op de 5e verdieping van een prachtig pand aan de Avenida Diagonal, één van de grootste, meest centrale straten van Barca. Volgens mij heb ik na binnenkomst zeker 10 minuten staan rondspringen van enthousiasme….Een gigantisch kingsize bed, een balkon met uitzicht over de stad, een mooie woonkamer en luxe keuken, een regendouche! Omg! omg! omg! Heb ik denk ik wel 100 keer tegen mezelf geroepen, terwijl ik hysterisch rondjes rende door de woonkamer.

Toen ik eenmaal een beetje was gekalmeerd en mijn vrijwel lege koffer had uitgepakt heb ik een fles wijn en een pizza gehaald bij een avondwinkeltje om de hoek. Genietend van mijn wijntje en pizza zat ik tevreden op het balkon. Super excited over de dagen die voor me lagen. Me nog niet bewust van het feit dat al die plannen – nog geen 3 uur later – volledig zouden worden omgegooid…

To be continued!

Note van Puck: Laura is ook de dame die de strategie en creatie van het Instagram account van fire for women verzorgt.

Zie hier Laura’s eigen Instagram pagina

En hier vind je haar website.