Puck’s tiplijst

Hi lieve mensen! Ik krijg vaak vragen over welke producten en diensten ik aanraad. Tevens komen in mijn artikelen ook vaak enkele namen bovendrijven. Dit is allemaal versnipperd en ik kan me voorstellen dat het fijn is om één overzicht te hebben waarbij ik alle producten, diensten, media, boeken en contactpersonen aanraad die mij helpen en reeds hebben geholpen op mijn money journey.

Noot: I cannot stress this enough, ga niet beleggen met geld dat je niet kan missen, deal? Zorg ervoor dat je eerst schulden aflost, een lekker spaarpotje hebt, je hypotheek elke maand kan betalen, je controle hebt over je uitgaves en dan is het moment gekomen om te denken en werken aan beleggen & vermogensopbouw. Want beleggen brengt risico’s met zich mee, lijkt me duidelijk, en je kan een deel van je centen verliezen. Dat wil je niet laten gebeuren met geld dat eigenlijk nodig is om een lekker warm maaltje op tafel te toveren. Afijn, mijn punt is duidelijk. Lees, laat je inspireren en step up that money game darling!

Beleggingspartijen

Brand new day

Brand New Day is een onlinebank, opgericht door de mensen van Binck Bank, die zich sinds 2010 positioneren als pensioenbank. Je kan er terecht voor pensioen, aflossen van je hypotheek, sparen en beleggen. En voor dat laatste ben ik klant geworden. Brand New Day is voor de luie beleggers, zoals ik. Het enige wat je hoeft te doen, is geld (automatisch) overboeken, en zij doen de rest. Een rekening openen kost niks.

Lees hier wat Brand New Day is. 

Lees hier hoe je stap voor stap zelf kan beleggen bij Brand New Day

Degiro

Degiro is een online broker, ik schreef er al artikelen over hoe je zelf kan beleggen via Degiro. Ze bieden iets minder gemak dan Brand New Day, je moet immers zelf uitzoeken in welke indexen of aandelen je geld wilt beleggen, en dit zelf handmatig doen. Maar: mij lukte dit, jou dus ook. Voordeel van Degiro is dat je via hen in vrijwel alle indexfondsen en bedrijven ter wereld kan beleggen, tegen zeer lage kosten. Ze hebben een intuïtieve app, dat vind ik zelf fijn. Ook bij Degiro is het openen van een rekening gratis.

Lees hier wat Degiro precies voor een broker is.

Lees hier hoe je – aan de hand van plaatjes – stap voor stap zelf kan beleggen bij Degiro.

Peaks

Peaks, de meest laagdrempelige en makkelijke manier om te beleggen. Perfect voor de beginnende belegger. Je koppelt Peaks aan je betaalrekening en belegt automatisch je wisselgeld. Je merkt het amper, maar spaart zo toch behoorlijke wat knaken bij elkaar.

Lees hier alles over beleggen bij Peaks.

Triodos

Mijn dagelijkse bankzaken doe ik via Triodos bank. Ik ben big time fan van hun beleid en keiharde prioriteit op duurzaamheid. Zelfs het betaalpasje is van biologisch afbreekbaar materiaal. Je kan ook beleggen via Triodos bank.

Mindset tools

The millionairs club

Dit is een club opgericht door Vasco Rouw, een leeftijdgenoot die meer dan 100 vastgoed objecten heeft en helemaal selfmade millionair is, super cool! In zijn club zitten op moment van schrijven ongeveer 600 leden. Je betaalt €50 per maand, en het is elke cent meer dan waard. Sinds ik erbij zit heb ik zoveel waardevolle connecties opgedaan en ben ik enorm goed geholpen met betrekking tot mijn beleggingen. Zeer interessant voor mensen die ondernemen en echt werk willen maken van hun geld.

Manifesteren bij Willemijn Welten

Van millionairs club naar spiritualiteit: de mooie Willemijn is manifestatie coach en helpt jou om de juiste mindset te creëren om je doelen te verwezenlijken. En dat kan ze verdomde goed. Lees in dit artikel hoe ik haar techniek zelf toepas. Ze is ook spreker op – zakelijke – events en weet hele zalen aan de manifestatie meditatie te krijgen.

Inner Stance

Een vreemde eend in dit rijtje, maar voor mij oh-zo onlosmakelijk verbonden met succes op alle vlakken in het leven: een krachtig en fit lijf. Health & wealth, dat vind ik belangrijk, en ook in die volgorde. Als ik fit en vitaal ben, met genoeg energie, helpt mijn lijf me om mijn wensen te realiseren. Afgelopen jaar heb ik getraind bij Inner Stance en kreeg ik PT van Peter. Inner Stance is personal training die bij uitstek geschikt is voor ondernemers en bezige bijtjes, want ze gaan uit van het straight line principe. Dit principe maakt korte metten met alle bullshit verhalen die jij jezelf vertelt en die je belemmeren om de juiste stappen te zetten richting succes, op welk vlak dan ook. Deze trainingen in combinatie met manifesteren via Willemijn zijn voor mij heel belangrijk om continu de juiste mindset te behouden.

Media

Boek: Money Master The Game van Tony Robbins

Tony Robbins, sowieso een guru, heeft omdat hij een bekend figuur is de mogelijkheid gehad om vele beleggings-grootheden te interviewen. Super interessant om zodoende een idee te krijgen bij de strategieën van de mensen die echt dik hebben verdiend met hun beleggingen. Je kan het boek in papier vorm kopen, ik lees hem op mijn e-reader.

Boek: beleggen voor dummies.

Tja, what more do I need to say?! Handig boek met goede uitleg over beleggingsproducten, strategieën en beleggingsplannen.

Boek: Think & Grow Rich van Napoleon Hill.

Dit is een topper en gaat dieper in op hoe rijk worden vooral een kwestie van mindset is. Het boek biedt zogezegd een complete filosofie voor persoonlijk succes. Het leert je methoden om zelfvertrouwen aan te kweken en voorziet je van een gedetailleerde plattegrond om succes te bereiken. Nou duidelijk dus: lezen!

De volkskrant

Ik ben dol op de zaterdag ochtend: uitslapen, koffie, alle tijd en de zaterdagkrant. Ik lees de Volkskrant omdat ik dit een kwalitatief goede en betrouwbare nieuwsbron vind. Ik vind hun opiniestukken goed, deze helpen je een zeer genuanceerde kijk te creëren op de samenleving. Bovendien is hun magazine die bij de zaterdag editie komt kijken erg leuk, met erg goede interviews.

Financieel Dagblad

Ja, duh. Tuurlijk lees ik ook deze. Meestal eerst de Volkskrant, en als ik die uit heb begin ik aan het serieuze economische nieuws. Ik vind het naast leuk ook belangrijk dat ik op de hoogte ben en blijf van alle economische ontwikkelingen in de wereld. Los daarvan heeft de zaterdag editie een leuk magazine én een future bijlage waarbij veel nieuws op innovatie vlak gedeeld wordt.

Wil je elke week exclusieve en persoonlijke content ontvangen? meld je aan voor de fire nieuwsbrief! Geen spam, promise. Je kan je ook elk moment weer afmelden.

Achter sommige namen hangen affiliate links, dat betekent dat als jij via fire for women ook een product of dienst afneemt van deze partij, ik een beetje commissie ontvang. Uiteraard betaal jij hier niks extra voor. Los hiervan raad ik alleen producten, diensten en namen aan van partijen waar ik zelf oprecht fan van ben, zelf gebruik van maak en goede ervaringen mee heb. Beloofd!