fbpx

Puck’s favorieten

Hi lieve mensen! Ik krijg vaak vragen over welke producten en diensten ik aanraad. Tevens komen in mijn artikelen ook vaak enkele namen bovendrijven. Dit is allemaal versnipperd en ik kan me voorstellen dat het fijn is om één overzicht te hebben waarbij ik alle producten, diensten, media, boeken en contactpersonen aanraad die mij helpen en reeds hebben geholpen op mijn money journey. Dit is een holistische lijst, omdat mijn route to fire holistisch is en niet enkel met geld te maken heeft.

Noot: I cannot stress this enough, ga niet beleggen met geld dat je niet kan missen, deal? Zorg ervoor dat je eerst schulden aflost, een lekker spaarpotje hebt, je hypotheek elke maand kan betalen, je controle hebt over je uitgaves en dan is het moment gekomen om te denken en werken aan beleggen & vermogensopbouw. Want beleggen brengt risico’s met zich mee, lijkt me duidelijk, en je kan een deel van je centen verliezen. Dat wil je niet laten gebeuren met geld dat eigenlijk nodig is om een lekker warm maaltje op tafel te toveren. Afijn, mijn punt is duidelijk. Lees, laat je inspireren en step up that money game darling!

Beleggingspartijen

Brand new day

Brand New Day is een onlinebank, opgericht door de mensen van Binck Bank, die zich sinds 2010 positioneren als pensioenbank. Je kan er terecht voor pensioen, aflossen van je hypotheek, sparen en beleggen. En voor dat laatste ben ik klant geworden. Brand New Day is voor de luie beleggers, zoals ik. Het enige wat je hoeft te doen, is geld (automatisch) overboeken, en zij doen de rest. Een rekening openen kost niks.

Degiro

Degiro is een online broker, ik schreef er al artikelen over hoe je zelf kan beleggen via Degiro. Ze bieden iets minder gemak dan Brand New Day, je moet immers zelf uitzoeken in welke indexen of aandelen je geld wilt beleggen, en dit zelf handmatig doen. Maar: mij lukte dit, jou dus ook. Voordeel van Degiro is dat je via hen in vrijwel alle indexfondsen en bedrijven ter wereld kan beleggen, tegen zeer lage kosten. Ze hebben een intuïtieve app, dat vind ik zelf fijn. Ook bij Degiro is het openen van een rekening gratis.

BinckBank

BinckBank heeft meerdere beleggingsdiensten. Zo kun je er terecht voor laten beleggen, fondsbeleggen, pensioenbeleggen en zelf beleggen. Je kan bij de optie ‘zelf beleggen’ ook weer kiezen uit verschillende pakketten: green, blue en black. Bij BinckBank kun je orders geheel eenvoudig invoeren. Wat ik zelf handig vind is dat het platform beschikt over vele handige tools zoals diverse fundamentele en technische analyses die jou verder kunnen helpen bij het kiezen van de juiste beleggingen.

Knab

Jonge online bank, waar je voor heel weinig geld een rekening kan hebben. Met name de zakelijke rekening voor ZZP-ers en is ideaal.

Mindset

Manifesteren bij Willemijn Welten

De mooie Willemijn is manifestatie coach en helpt jou om de juiste mindset te creëren om je doelen te verwezenlijken. En dat kan ze verdomde goed. Lees in dit artikel hoe ik haar techniek zelf toepas. Ze is ook spreker op – zakelijke – events en weet hele zalen aan de manifestatie meditatie te krijgen.

Boeken

Money Master The Game van Tony Robbins

Tony Robbins, sowieso een guru, heeft omdat hij een bekend figuur is de mogelijkheid gehad om vele beleggings-grootheden te interviewen. Super interessant om zodoende een idee te krijgen bij de strategieën van de mensen die echt dik hebben verdiend met hun beleggingen. Je kan het boek in papier vorm kopen, ik lees hem op mijn e-reader.

Blondjes beleggen beter.

Tja, what more do I need to say?! Blondjes for the win! Leuk boek , vlot geschreven en met goede uitleg over beleggingsproducten, strategieën en beleggingsplannen.

Think & Grow Rich van Napoleon Hill.

Dit is een topper en gaat dieper in op hoe rijk worden vooral een kwestie van mindset is. Het boek biedt zogezegd een complete filosofie voor persoonlijk succes. Het leert je methoden om zelfvertrouwen aan te kweken en voorziet je van een gedetailleerde plattegrond om succes te bereiken. Nou duidelijk dus: lezen!

Kaizen

Ik heb 2 Kaizen boeken gelezen, eentje over Kaizen in het bedrijfsleven en eentje hoe je deze tactiek toepast in het dagelijks leven. Het gaat erom dat verandering vaak moeilijk is, omdat ons reptielenbrein verandering eng vindt en alles bij het oude (en vertrouwde) wil laten. Door Kaizen pas je door middel van hele kleine stapjes – zo klein dat ze niet door je angstige reptielenbrein worden opgemerkt – veranderingen toe. Omdat je door de kleine stapjes went aan de nieuwe habit, kun je snel nog een klein stapje toepassen. Allemaal kleine stapjes die uiteindelijk leiden tot groot resultaat. Er staan ook hele leuke voorbeelden in het boek. Deze tactiek heeft me geholpen met het beginnen met beleggen. Het begon met een tientje, and see how that evaluated 😉 Je kan hem hier aanschaffen.

 

Achter sommige namen hangen affiliate links, dat betekent dat als jij via fire for women ook een product of dienst afneemt van deze partij, ik een beetje commissie ontvang. Uiteraard betaal jij hier niks extra voor. Los hiervan raad ik alleen producten, diensten en namen aan van partijen waar ik zelf oprecht fan van ben, zelf gebruik van maak en goede ervaringen mee heb. Beloofd!