About us

Fire for women is on a mission!

Fire for women is het platform waar vrouwen worden geholpen om financieel onafhankelijk te worden. Door inspiratie, informatie en educatie krijgen vrouwen de juiste handvatten om een gezonde relatie met geld op te bouwen, inzicht te krijgen in hun financiën en de eerste stappen in de beleggingswereld te maken. Fire for women maakt samen met partners de vele informatie en kennis beschikbaar, dusdanig begrijpelijk, overzichtelijk en daarmee toegankelijk, om voor elke vrouw elke mogelijke barrière weg te nemen om serieus werk te maken van haar geld. Fire for women focust zich op inzicht, beleggen, meer verdienen en het laten groeien van vermogen. Met als missie; 1 miljoen vrouwen financieel onafhankelijk!

Oprichting fire for women

Fire for women is in September 2019 opgericht door Puck Landewé. Zij was gegrepen door de FIRE (financial independence & retire early) beweging, was veel bezig met geld en beleggen maar kwam tot de ontdekking dat het slecht gesteld is in ons land met de financiële onafhankelijkheid van vrouwen.

Ook kwam Puck tot de ontdekking dat vrijwel geen enkele vrouw in haar omgeving bezig was met geld, beleggen en het opbouwen van vermogen. Vrouwen zijn enorm ondervertegenwoordigd in de wereld van beleggen en investeren. Zonde, want uit onderzoek blijkt dat vrouwen uitstekende beleggers zijn. Hierdoor laten ze kansen liggen om hun geld voor hen aan het werk te zetten en te bouwen aan hun vermogen.

De eerste en grootste community

Inmiddels is de FIRE community de eerste en grootste fire community in Nederland met inmiddels meer dan 3750 vrouwen. Het bereik van de website ligt op 20.000 maandelijkse bezoekers, zijn er ruim 6000 nieuwsbrief abonnees en middels social media bereikt fire for women ruim 11.000 vrouwen die dedicated met hun geld bezig zijn.

Team fire for women

Fire for women wordt gerund door Lieke Danenberg en Puck Landewé, samen met een team enthousiaste power ladies die ervoor zorgen dat vele vrouwen bereikt worden en geïnspireerd worden om actief met hun geldzaken aan de slag te gaan.

De vrouwen achter fire for women

Puck (33) en Lieke (36) hebben één missie en dat is meer geld bij vrouwen. Sterker nog, ze willen bereiken dat 1 miljoen vrouwen financieel onafhankelijk zijn en kunnen leven volgens hun eigen voorwaarden. 

Ze hebben zelf de afgelopen jaren dit pad uitgestippeld en zijn beiden actief op het gebied van beleggen, investeren, side hustles en ondernemen. Met een hele verschillende achtergrond, vonden ze elkaar vanwege een gedeelde passie voor geld en een missie om vrouwen hiermee te helpen.

Puck Landewé

Puck heeft na een moeilijke periode in haar leven waarin ze in korte tijd veel verloor, bewust de keuze gemaakt om te leven met haar hand op haar hart. Dat betekent voor haar de vrijheid om te leven volgens haar eigen voorwaarden en geld is nodig om dat te doen.

Zo kwam ze op het pad van FIRE en beleggen. Ze heeft haar zoektocht in de financiële wereld gedocumenteerd en daarmee duizenden vrouwen geïnspireerd. Dit leidde tot fire for women met daarbij de grootste community voor vrouwen over geld. Ze belegt zelf passief en actief en vastgoed is haar favoriete belegging.  

meest gestelde vragen

Lieke Danenberg

Lieke kwam tot inzicht toen ze ging ondernemen en na moest denken over haar pensioen. Geld managen was al haar favoriete hobby en toen ze op zoek ging naar manieren om haar pensioen te regelen, kwam ze in aanraking kwam met FIRE.

Ze besloot direct om haar geld dusdanig te managen dat ze haar droomleven kan leiden met haar gezin. Dit betekent voor haar toffe plannen maken voor de korte termijn en slimme dingen voor de lange termijn. Ze noemt zichzelf ‘de meest luie belegger ter wereld’ en vindt het heerlijk om in Excel haar financiële plannen uit te werken. Daarnaast is ze groot fan van affiliate marketing en heeft een zwak voor goede side hustles.  

Sluit jij je aan bij onze community?