fbpx

About

Fire for women is ontstaan nadat een periode van verdrietige gebeurtenissen mij lieten nadenken over wat mij gelukkig maakt in het leven. Uiteindelijk concludeerde ik dat vrijheid en autonomie voor mij voorwaarden zijn voor een tevreden leven. Deze twee waarden zijn voor mij niet na te streven als mijn financiële fundament niet klopt, immers: financiële onafhankelijkheid steunt je in het maken van keuzes met je hart.

Ik begon heel anders naar mijn financiën te kijken. Waar ik eerder hard werkte en elke verdiende euro net zo hard weer uitgaf (‘ik heb er immers zo hard voor gewerkt’, hield ik mezelf voor) besefte ik dat ‘treat yourself’ niet ligt in het uitgeven van geld, maar in het slim omgaan met geld.

Ik wilde dat geld vóór mij ging werken, in plaats van andersom. Ik wilde iets bedenken om niet meer mijn schaarse tijd te hoeven verruilen voor geld. Ik wilde een systeem voor mezelf creëren waarbij ik investeringen deed die mij uiteindelijk, zonder daar tijd in te hoeven stoppen, automatisch geld zouden opleveren.

Zodoende ben ik me gaan verdiepen in beleggen en dit zelf ook gaan toepassen. Ik beleg zelf in indexfondsen (aandelen en obligaties), aandelen, vastgoed en crypto’s.

Tijdens mijn zoektocht naar kennis en verdieping heb ik met vele mensen gesproken die zelf veel beleggen. Dit waren altijd mannen. Ondanks mijn enorme netwerk aan hoogopgeleide, goed verdienende vrouwen, kende ik niet één vrouw die belegt of investeert.

Vrouwen zijn enorm ondervertegenwoordigd in de wereld van beleggen en investeren. Zonde, want uit onderzoek blijkt dat vrouwen uitstekende beleggers zijn. Hierdoor laten ze kansen liggen om hun geld voor hen aan het werk te zetten en te bouwen aan hun vermogen.

Fire for women is het platform waar vrouwen worden geholpen om de eerste stappen in de beleggingswereld te maken. Ik tracht samen met partners de vele informatie en kennis beschikbaar, dusdanig begrijpelijk, overzichtelijk en daarmee toegankelijk te maken, om voor elke vrouw elke mogelijke barrière weg te nemen om serieus werk te maken van haar geld. Fire for women focust zich op beleggen en het laten groeien van vermogen.

Fire staat voor financial independence & retire early, exact datgeen wat ik iedere vrouw – en sowieso elk mens – gun en toewens!

Mannen zijn uiteraard ook méér dan welkom!

Have fun!