Het is weer zover: de wekelijkse beursupdate. Voor degene onder ons die graag actief beleggen en op de hoogte willen blijven over het wel & wee op de beurs, verzorgen wij in samenwerking met BUX Zero elke week een nieuwe beursupdate. Wat is er gaande, wat doen de koersen en welke bedrijven springen eruit? In deze editie gaan we het hebben over olie, drie bedrijfsrapporten en nieuws over Apple.

En ohja, beleggen brengt risico met zich mee, dat weten we inmiddels. Je kan een deel van je inleg verliezen, dus ga niet als een wilde cowboy die beurs bestormen, maar verdiep je in de materie en houd je hoofd erbij.

Deze content wordt je aangeboden door BUX Zero in samenwerking met fire for women. Download de app HIER.

Nieuws over Apple

De afgelopen weken werden er positieve prognoses gepubliceerd over dat de beurs in september aantrekt. Dat zette invetseringbanken ertoe aan om hun koersdoelen voor de belangrijkste Amerikaanse indexen te verhogen. Als we kijken welke gebeurtenissen er de komende dagen belangrijk kunnen zijn voor beleggers, komen we uit bij olie, drie bedrijfsrapporten en nieuws over Apple.

Olie houdt de gemoederen bezig 

Vorige week daalde de olieprijs met $1 na een scherpe prijsdaling in Saoedi-Arabië en ontstond er bezorgdheid over de vraag naar de fossiele brandstof. Tegelijkertijd zette de OPEC+ (Organisatie van Olie-exporterende Landen en haar bondgenoten) de maandelijkse productie verhogingen voort. Dit ondanks de afnemende vraag naar olie in China en de VS.

Het kan opnieuw een turbulente week worden voor de olieprijs. Vanaf maandag 13 september publiceert de OPEC+ een nieuw maandelijks rapport over de stand van zaken rond het het zwarte goud. Hierin zal ook te lezen zijn wat de mogelijke sombere verwachtingen zullen zijn voor de rest van het jaar. Ook het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in Frankrijk zal op dinsdag 14 september een eigen rapport over status van de oliemarkt publiceren. 

Schommelingen in de olieprijs kunnen van invloed zijn op je beleggingsportfolio. Bijvoorbeeld als je belegt in aandelen van de Amerikaanse oliemaatschappijen Occidental Petroleum en Chevron, Nederlandse bedrijven als Shell en Vopak of het Franse TotalEnergies

Drie cijferpublicaties om in de gaten te houden

Deze week openen drie bedrijven hun cijferboeken. Beleggers zullen uitkijken de cijfers van de Amerikaanse softwaregigant Oracle, mede vanwege de verrassende winstresultaten uit het verleden van het bedrijf. De winst per aandeel komt naar verwachting uit op zo’n $1,31. Dat zou een stijging zijn van 17,56% van jaar op jaar. De definitieve resultaten worden op maandag 13 september bekendgemaakt.

Vervolgens zal het Chinese Jinko Solar  op woensdag 15 september resultaten bekendmaken. De grootste producent van fotovoltaïsche zonnepanelen van de wereld zou een solide winst tegemoet kunnen zien. De wereldwijde vraag is opgeleefd na meerdere kwartalen van trage groei. Sinds een maand stijgt het aandeel in waarde, aangezwengeld door positieve ratings van investeringsbanken. Daar moet wel worden bijgezegd dat het Chinese aandeel bekend staat als uiterst volatiel. 

Op vrijdag 17 september presenteert Progressive zijn kwartaalcijfers. De aandelen van deze Amerikaanse aanbieder van autoverzekeringen zijn het afgelopen jaar met 5,9% in waarde gestegen. Dat is minder dan de verwachte stijging van 28,9% van de gehele sector. Zoals het er nu naar uitziet gaan de inkomsten de gemaakte kosten niet dekken. Beleggers zijn daarentegen wel tevreden over de dividendgroei van Progressive.

Apple’s nieuwe vlaggenschip

Apple organiseert op dinsdag 14 september weer een keynote. De verwachting is dat de techgigant tijdens deze conferentie de nieuwe de iPhone 13 gaat onthullen. Dat is belangrijk nieuws als je Apple-aandelen in je portfolio hebt of erin wil beleggen. De aankondiging van nieuwe producten van Apple kunnen de waarde van het aandeel zomaar laten schommelen, dus houd het iPhone-nieuws in de gaten de komende dagen als je in Apple belegt. 

Economische kalender

Maandag – OPEC maandelijks rapport. Kwartaalcijfers van Oracle.

Dinsdag – werkloosheidscijfer UK. Inflatiecijfers (augustus) in Spanje en de VS. Verslag over de oliemarkt (IEA) in Frankrijk. Apple Keynote.

Woensdag – Inflatiecijfers (augustus) in Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Canada. Handelsbalans in België en Ierland. Industriële productie in de eurozone. Werkloosheidspercentage in Nederland. Kwartaalcijfers van Jinko Solar.

Donderdag – Handelsbalans in Italië en in de eurozone. Werkloosheidscijfer VS. 

Vrijdag – Inflatiecijfer eurozone (augustus). Kwartaalcijfers van Progressive.

 

Geef een reactie