Hi ladies! Ik heb al een enkele keer de naam Brand New Day laten vallen in artikelen én op de social kanalen van fire for women. In dit artikel neem ik je mee in mijn ervaring met Brand New Day. Ik beleg al een tijd via Brand New Day, en niet zonder reden. Ik vind het een sympathiek en betrouwbaar bedrijf en bovendien maken ze beleggen voor mij erg makkelijk. Brand New Day is eigenlijk een pensioenbank, waar je kan pensioen beleggen en kan pensioensparen, maar ook ‘gewoon’ kan beleggen. De oprichters van Brand New Day hebben destijds ook BinkBanck opgericht, en weten van de hoed en de rand als het aankomt op het beleggen van jouw centen. Bij deze beknopt een artikel over mijn ervaring met beleggen bij Brand New Day.

Open hier in enkele minuten gratis een rekening bij Brand New Day. Mocht je er niet uitkomen? Bel ze, geloof mij. Al moeten ze 2 uur de tijd voor je nemen, dat doen ze! Toppers bij Brand New Day.

Advertentie

Ik kwam met Brand New Day in aanraking door een advertentie, en als oud merk-marketeer werd ik aangetrokken door hun vlotte manier van schrijven en benaderen. Ik was benieuwd, zeker gezien de lage kosten die ze beloofden, en legde contact.

En sindsdien ben ik fan.

En nee, dit is geen gesponsord bericht, maar ik ben echt blij met Brand New Day.

Waarom?

Het snelle en persoonlijke contact.

Binnen een split second heb je iemand aan de telefoon, met wie je vervolgens kan mailen, en later nog eens, en die je helpt en alles rustig uitlegt. Dat geeft vertrouwen, en dat gevoel wil je hebben, als je ergens geld naar toe sluist. Althans, ik wel. Maar ja, ik ben dan ook nogal on my money!

De lage kosten.

Want als het aankomt op beleggen, dan is elke procent die je extra betaalt aan welke service dan ook, een rendement-drukker. De kosten bij Brand New Day voor hun beleggingsrekening zijn als volgt:

> Het openen van een rekening: 0 euro.
> Stortingskosten, of wel: elke keer dat jij geld op je rekening stort wat zij vervolgens beleggen: 0,5%. Aangezien ik maandelijks een bedrag tussen de 100 en 200 euro beleg, blijven mijn kosten erg laag.
> Beheerkosten: 0,59% per jaar.

Vrij opneembaar

Je geld is elk moment van de dag vrij opneembaar, zonder extra kosten. Dat vind ik zelf mega fijn, mocht ik opeens in nood zitten en even snel dat geld nodig hebben, dan maak ik het over van mijn beleggingsrekening naar mijn eigen rekening.

Dividend lek is afgedekt

Brand New Day dekt het dividend-lek af. Wat dat is? Check deze link, want dit is best complex om in 2 zinnen uit te leggen, en Brand New Day legt het hier simpel doch effectief uit. Hoe dan ook: dit vind ik een dikke plus!

Ultiem gemak

Ik beleg ook via Degiro, maar moet het geld dat ik stort op mijn beleggingsrekening daar alsnog zelf beleggen. Bij Brand New Day wordt dat voor je gedaan. Brand New Day is dus écht een club voor luie geldwolfjes.

Automatische incasso

Gemak #2: ik heb een maandelijkse automatische incasso ingesteld, waardoor er elke maand automatisch een bedrag wordt overgemaakt naar mijn beleggingsrekening. Dit geld wordt vervolgens automatisch belegd voor mij.

Geen keuze stress

In de wereld van indexfondsen zijn er vele aanbieders en vele fondsen, wat behoorlijk overwhelming kan zijn. Want in welk fonds moet je in godsnaam beleggen? Brand New Day geeft een keuzemenu dat simpel is doch genoeg variatie biedt voor jouw persoonlijke situatie.

Overzichtelijke omgeving

Als je inlogt bij Brand New Day dan is het zelfs voor een n00b als ik mega makkelijk en overzichtelijk. Met andere woorden: als ik mezelf wegwijs heb kunnen maken binnen deze omgeving, dan kun jij dat 100% ook.

Kritische noot

Ja, die is er ook. Zo heeft Brand New Day (nog) geen app. Daarnaast vind ik de snelheid (je stort geld, zij beleggen het voor je) niet heel hoog, nadat de automatische incasso is over gemaakt is je geld niet dezelfde dag nog belegd. Terwijl dit soms wel prettig is, als je snel wilt storten omdat bijvoorbeeld de koersen heel laag staan.

Probeer zelf!

Enthousiast? You better be! Mijn ervaring met beleggen bij Brand New Day is halleluja.

Neem een kijkje bij Brand New Day, bel ze of email ze, en je hebt binnen een split second zelf een beleggingsrekening geopend. Het enige wat je daarna nog even moet doen is een automatische incasso instellen, en tadaa: Brand New Day doet de rest. Nu is het een kwestie van elke maand een beetje geld laten beleggen, de tijd z’n werk laten doen, en zo heb jij over een jaar of 20, 30, misschien wel 40 (ben je echt zo’n jong ding?!) een flink vermogen weten op te bouwen. Lekker idee toch!

Succes!

Lees hier het artikel waar ik je aan de hand van afbeeldingen stap voor stap uitleg hoe je zelf kan beleggen bij Brand New Day.