Hi ladies, ik heb weer een nieuw interview voor jullie! Toen ik bij wehkamp werkte kwam ik in contact met Willemijn. Ik zou gaan spreken op een event waar zij in de organisatie zat. Ik weet nog goed dat ze me inspireerde: zij had besloten om uit de corporate omgeving – waar ik toen ook in zat, en nog steeds in zit – te stappen om voor zichzelf te beginnen. Haar carrière begon met het schrijven van een scriptie geschreven over het hedgen van een Europees gediversifieerd portfolio met volatility index producten op de S&P 500, nu geeft ze spirituele coaching sessies. Stoer, gedurfd en moedig. Want al je (schijn)zekerheden opgeven van een vaste baan, in een zeer goed verdienende omgeving, om in het diepe te springen vind ik bewonderingswaardig.

Wederom voor mij een no-brainer: ik wil meer weten over deze dame! Dus take a seat en laat je inspireren, want dat doet ze!

Vertel ons wie je bent!

Mijn naam is Willemijn Welten (32) en ik ben ondernemer en spiritueel coach. Na 10 jaar in verschillende managementposities in de corporate wereld te hebben gewerkt besloot ik dat het anders kon. Lang verhaal kort: ik zei mijn super-coole-mega-belangrijke-management-corporate-baan en al mijn financiële zekerheid op om mijn eigen bedrijf House of Awareness te beginnen. Een reis van volledig in vrijheid willen leven, een deep dive in spiritualiteit, een jaar in Zuid-Amerika wonen en werken naar waar ik nu sta.

Hoe verdien jij je geld?

Mijn voornaamste bron van inkomsten komen uit mijn eenmanszaak. Vanuit daar coach ik vrouwen (en mannen) die vastzitten in het zogenaamde ‘ideale plaatje’ en de vrijheid weer willen voelen in hun leven. Daarnaast ik geef ook yogales, healings en readings. Ik doe eigenlijk alles wat ik leuk vind en verdien daar nog geld mee ook.

Wat betekent geld voor jou?

Geld betekent voor mij vrijheid om het leven te leiden waar ik het meeste plezier uit haal. En te kunnen investeren in producten en diensten waar de wereld een mooiere plek van wordt.

Is jouw money mindset veranderd door de jaren heen?

Absoluut. Ik ben afgestudeerd met een Master in Finance aan de UVA. Daarna ben ik van een corporate baan in de financiële branche waar geld verdienen mijn motivatie was, via een korte periode dat ik geld en zekerheid onbelangrijk dacht te vinden, spiritueel ondernemer geworden. Ik ben gaan realiseren dat geld symbool staat voor de waarde die je jezelf toekent, en dat het dus meer dan belangrijk is om waarde te hechten aan geld.

Ervaar je weleens negatieve gevoelens rondom het onderwerp geld?

In de wereld waarin ik werk (spiritualiteit, coaching, bewustzijn) zijn er veel vooroordelen over geld. Het is een business waar je mensen oprecht vanuit je hart wilt helpen, en zeker als je hierin net begint is het heel lastig om geld te vragen voor iets waarvan jij vindt dat iedereen er recht op heeft: Liefde & inzichten. Dat maakt dat je jezelf dan snel tekortdoet.

Daarnaast merk ik dat mensen het soms lastig vinden om in zichzelf te investeren en dus te betalen voor de diensten die je levert. Liever alles goedkoop en gratis. Maar daar geloof ik niet in. Ik geloof dat je, juist als coach, pas voor een ander kunt zorgen als je voor jezelf kan zorgen. En geld helpt je daarbij. Ik vind geld dan ook een heel mooi middel, en ben er dankbaar voor dat ik het heb en dat het maandelijks binnenkomt.

Heb je weleens verkeerde financiële keuzes gemaakt?

Zeker weten! Ik had in 2012/2013 een huis moeten kopen toen ik een goed salaris had, een mooie hypotheek kon krijgen en de huizenmarkt nog aan het begin van ontploffen stond. Toen verkoos ik mijn vrijheid boven de verplichting van een hypotheek. Had ik dat niet gedaan was ik nu een ton rijker geweest. Nu wil ik dat dan ook anders doen. Als ondernemer is het echter lastiger om een goede hypotheek te krijgen. Zeker als je een jaar geen omzet draait omdat je in Zuid-Amerika yogalessen geeft, tarotlezingen doet, en als healer werkt. Ik ben nu wel mijn financiën zo op orde aan het brengen dat dit volgend jaar moet lukken.

Wat is voor jou money down the drain?

Voor mij is het weggegooid geld om spullen te kopen die je niet nodig hebt of niet gebruikt, zoals prullaria in huis of eten dat je niet op eet. Overigens zou ik meer dingen weggegooid geld moeten vinden: ik geef makkelijk geld uit, en accepteer snel als ik financieel een – kleine – onverstandige keuze maak, vooral zakelijk. Ik zie dingen al snel als zogenaamd leergeld.

Welke uitgave is het voor jou dubbel en dwars waard?

Opleidingen, opleidingen en opleidingen. En dan in de breedste zin van het woord. Ik heb mijn hele carrière veel geïnvesteerd in mezelf en de afgelopen vier jaar is dat exponentieel toegenomen. Managementtrainingen, marketingcursussen, NIMA C, yoga opleiding, tarot opleiding, cranio sacraal therapie opleiding, de wereld over reizen, en nog veel meer. Nu ben ik bezig met een opleiding van Gabrielle Bernstein hoe je in je kracht gaat staan en geld verdient als coach, spreker, schrijver. Een opleiding met prachtige tools, maar ook een uitgebreide module over geld verdienen. Door veel opleidingen te doen, merk ik dat ik letterlijk meer waard wordt, en dus meer geld kan vragen voor mijn diensten.

Wat is het beste financiële advies dat je ooit kreeg?

Afgelopen zaterdag kreeg ik het logische advies van mijn broertje – hij werkt bij een Private Equity bedrijf – om controle te hebben op mijn financiën. Het is een belangrijke basis van ieder bedrijf. Zodat ik weet waar de kosten zitten om te kunnen bijsturen. Met andere woorden: Zorg dat je je zaakjes financieel super goed op orde hebt. Weet wat er binnenkomt, wat je kunt uitgeven, wat je vermogen is en krijg hier grip op. En ik ga zijn advies ter harte nemen. Want als ik betere controle heb, dan kan mijn bedrijf alleen maar meer floreren en dan kan ik nog meer inkomsten genereren.

Investeer/beleg je?

Niet in beleggingsproducten en ik heb ook geen huis. Ik investeer wel in mijn bedrijf en in mezelf. Ik zie mijn bedrijf als mijn belegging. Ik investeer hier nu in, en ga zorgen dat ik én mensen kan helpen, én dat het financieel stabiel draait zonder dat ik nog nodig ben. Zodoende creëer ik ruimte om de volgende stap te zetten, om bijvoorbeeld nieuwe bedrijven te starten of te gaan investeren.

Als je morgen opeens geen inkomsten zou hebben, hoe lang weet je het uit te zingen?

Dan kan ik het zeker wel een half jaar uitzingen. Bovendien ik weet altijd wel wat bij elkaar te hosselen.

Wat is dé geld tip die je andere vrouwen mee wil geven?

Je bent het waard om geld te verdienen. Sterker nog: meer geld dan dat je nodig hebt. Sta ervoor open om te ontvangen. Waarden hebben en vanuit je eigen motivatie werken en iets teruggeven aan de wereld is heel mooi, misschien wel het fijnste wat er is. Maar je mag er ook veel geld mee verdienen: want je bent het waard! Ga staan voor wat je waard bent, en dat is heel veel. Echt, vertrouw mij maar.

Check in de links hieronder hoe jij je kan laten coachen door Willemijn. En mijn tip: doen! Zij is zo’n type mens, als je haar spreekt, dan voel je een bepaalde energie die zo sterk en zo fijn is: vrouwelijke superkrachten zoals ze bedoeld zijn.

houseofawareness.com

academy.houseofawareness.com

Ps: je kan Willemijn ook mailen op willemijn@houseofawareness.com!