Het is weer zover: de wekelijkse beursupdate. Voor degene onder ons die graag actief beleggen en op de hoogte willen blijven over het wel & wee op de beurs, verzorgen wij in samenwerking met BUX Zero elke week een nieuwe beursupdate. Wat is er gaande, wat doen de koersen en welke bedrijven springen eruit? In deze editie gaan we het hebben over de inflatie in Europa, bespreken we een interessante sector om in de gaten te houden en kijken we naar de verwachte cijferpublicaties van komende week.

En ohja, beleggen brengt risico met zich mee, dat weten we inmiddels. Je kan een deel van je inleg verliezen, dus ga niet als een wilde cowboy die beurs bestormen, maar verdiep je in de materie en houd je hoofd erbij.

Deze content wordt je aangeboden door BUX Zero in samenwerking met fire for women. Download de app HIER.

Inflatie in Europa

Het inflatiespook (wereldwijde prijsstijgingen) dwaalt al een paar maanden rond op de beurs. Beleggers zijn bezorgd over de situatie in de VS waar de inflatie nu al een tijdje rond de 5% schommelt. Centrale banken proberen deze zorgen weg te nemen en stellen dat de situatie tijdelijk is. Dat zou komen doordat het inflatiecijfer kunstmatig hoog is en meer een boemerangeffect van het economisch moeilijke jaar 2020.

Wil je weten waarom inflatie een cijfer is wat beleggers zo nauw in de gaten houden? Waarom en hoe inflatie impact kan hebben op je beleggingen? Lees het in dit artikel.

Met een inflatiecijfer van 2,2% in juli valt het met de inflatie in Europa nog wel mee. Deze week maken verschillende landen en de Eurozone hun inflatiecijfers bekend. Duitsland en België op maandag 30 augustus en Frankrijk, Italië en de Eurozone op dinsdag 31 augustus

Het inflatiecijfer van Groot-Brittannië is er een om in de gaten te houden. Het cijfer daalt weliswaar, maar staat nog steeds onder hoge druk.

Wist je dat sommige ETF’s zijn samengesteld om zoveel mogelijk inflatieproof te zijn? Zoals de USD Inflation-Linked Bonds ETF (Lyxor). Daarmee beleg je in een mandje met vele obligaties dat als doel heeft je geld tegen inflatie te beschermen

Turbulente tijden voor de Europese auto-industrie 

Geplaagd door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders, een belangrijke component in de autoproductie, lijdt de automobielindustrie flinke verliezen. Analisten schatten dat de verliezen van de sector dit jaar zelfs kunnen oplopen tot 90 miljard euro. Ook de sluiting van vele fabrieken en de vele lockdowns hebben het afgelopen jaar tot een flinke productievertraging geleid in de sector.

Op woensdag 1 september doet het Comité van Franse automobielfabrikanten (CCFA) een boekje open over de stand van zaken voor Franse automakers, zoals Renault.

En op vrijdag 3 september is het de beurt aan Duitsland om de nationale auto-industrie onder de loep te nemen. Duitse aandelen die het analyseren waard kunnen zijn, zijn Daimler, BMW en Volkswagen.

De kwartaalcijfers van komende week

Op maandag 30 augustus maakt Zoom zijn kwartaalcijfers bekend. Wie kent Zoom niet? De meeting en interactie tool van 2020! De beurswaarde is momenteel 100 miljard en analisten verwachten dat het bedrijf sterk zal blijven groeien. De winst wordt geschat op zo’n $ 0,81 dollar per aandeel. En ook de toekomst lijkt er rooskleurig uit te zien voor Zoom. De verwachting is dat de sector Unified Communications, waar het bedrijf deel van uitmaakt, met 23,6% zal groeien tot 2028.

Daarna is het aan Asana om op woensdag 1 september kwartaalcijfers te presenteren. Ook dit bedrijf heeft geprofiteerd van de toegenomen behoefte aan toepassingen om te kunnen werken op afstand. De projectmanagementsoftware-maker rapporteert nu al een winstgroei van 164% voor het jaar 2021.

Tot slot komt Pernod Ricard woensdag met cijfers. Hoewel de winst naar verwachting stijgt, worden de vooruitzichten voor de Franse drank- en wijnproducent tegelijkertijd getemperd door de aangescherpte regelgeving rond alcoholverkoop op de Chinese markt.

Economische kalender

  • Maandag – Economisch sentiment en inflatie op consumptie in de eurozone. Inflatiecijfers in België en Duitsland. Detailhandel in Nederland. Kwartaalcijfers van Zoom.
  • Dinsdag – Inflatiecijfers in Frankrijk, Italië en de eurozone. Werkloosheidspercentage in Duitsland. BBP-cijfers in Canada. BBP van het tweede kwartaal in Frankrijk. PMI verwerkende industrie in Ierland. Kwartaalcijfers van Gaotu Techedu.
  • Woensdag – werkloosheidscijfers eurozone en Italië. PMI van de verwerkende industrie in Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en de VS. Franse automarktstatistieken voor augustus. Iers werkloosheidscijfer. Kwartaalcijfers van Asana en jaarcijfers van Pernod Ricard.
  • Donderdag – Werkloosheidscijfers in Spanje en de Verenigde Staten. 
  • Vrijdag – Begrotingsevenwicht in Frankrijk. PMI diensten in Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, de eurozone, het VK en de VS. Cijfers over de automarkt in Duitsland.

 

 

Deze content wordt je aangeboden door BUX Zero in samenwerking met fire for women. Download de app HIER. BUX Zero is wat ons betreft een prettige broker om te beleggen. Overzichtelijk, gemak en zeer lage kosten: je kan tegen 0 euro commissie handelen via BUX Zero! Lees hier onze review. Er zijn echter meer soorten partijen waar jij kan beleggen, en de keuze is geheel persoonlijk en afhankelijk van jouw situatie.

Geef een reactie