Hi money making machines! In dit artikel ga ik je handvatten geven hoe jij een miljoen euro gaat creëren. Want dat zouden we allemaal wel willen, niet? Ik wel. Ik zit graag goed in de slappe was. Dit betekent namelijk dat ik vrijheid voor mezelf creëer waarbij ik naast een leven op mijn voorwaarden leven, mijn tijd en geld in zet om andere mensen te helpen. Maar, hoe word je miljonair? Lees en leer!

Vies

Als media zich tot vrouwen wenden als het aankomt op geld, gaat het meestal over sparen. Of over het bedwingen van koopwoede. Waar instanties en bedrijven zich richting de man richten op ‘verdien meer geld’, is de communicatie naar vrouwen een stuk conservatiever. Laten we dat taboe eens doorbreken. Ook vrouwen kunnen en willen geld verdienen. Althans, ik wel! Geld is niet vies, of alleen voor oppervlakkige geldwolven. Geld maakt je geen beter mens, maar ook absoluut geen slechter mens. Het is wat het is: geld is geld, en in onze kapitalistische maatschappij hét ruilmiddel. En ik heb graag veel geld. En ik ben ook dagelijks bezig om van mijn geld meer geld te maken. Om mijn vermogen op te bouwen.

Pst: geld is onbelangrijk, maar pas nádat je het eerst ultiem belangrijk hebt gemaakt. Maak je geld belangrijk, geef het prioriteit en creëer inzicht als een boss babe in jouw huidige financiele situatie. Fire for women helpt je hierbij! Lees hier meer over het programma Start Your Fire.

Over het algemeen ben ik geen fan van harde cijfermatige doelstellingen, omdat een nummer je kan limiteren. Als ik bijvoorbeeld als doel heb om elke maand 1000 vrouwen te inspireren, dan limiteer ik mezelf tot duizend. Desondanks vind ik een stip aan de horizon rondom vermogen prettig. Mijn streven is om binnen 10 jaar miljonair te zijn. Ik wil een miljoen aan vermogen hebben.

Let wel: een miljoen aan vermogen is iets anders dan een miljoen aan cash. Ik hoef geen miljoen op de bank te hebben. Daar zie ik het nut niet van in, want je geld wordt hier minder waard in verband met inflatie en belasting. Liever heb ik mijn vermogen belegd zodat het mij maandelijks passieve inkomsten oplevert. Uiteraard is het wel zeer raadzaam om wát geld op je spaarrekening te hebben, een zogenaamde buffer, waar jij het een tijdje mee kan uitzingen mocht de hel losbreken.

Strategie

Hoe ik dit vermogen ga creëren? Ik hanteer een strategie waarbij ik me richt op drie pijlers die me gaan helpen dit miljoen te creëren:

  1. Vastgoed
  2. Beleggen
  3. Ondernemen

Vastgoed

In 2019 kocht ik mijn eerste vastgoedbelegging. Hierbij heb ik deels vermogen in het pand zitten en deels profiteer ik van een passieve inkomstenbron. In 2020 ga ik mijn tweede vastgoedbelegging kopen. Ik wil in 10 jaar tijd 10 vastgoedbeleggingen hebben, met een gemiddelde waarde van 2 ton. Ik reken met een gemiddelde financiering van 50% per pand, wat me een vermogen oplevert van 5 ton.

Passief inkomen: slapend je geld verdienen, halleluja, willen we dat niet allemaal? Lees hier wat passief inkomen is en hoe je dit zelf kan creëren.

Beleggen

Ik heb een lange en middellange beleggingsstrategie. Lange termijn wil ik steady vermogen opbouwen. Beleggen in ETF’s en dit geld lange tijd laten zitten zodat het zowel bull als bear markets doorstaat en een mooi gemiddeld rendement pakt. Elke maand beleg ik geld in ETF’s. Dit bedrag is niet elke maand hetzelfde, soms wacht ik tot de koersen laag staan waardoor ik voor minder, meer kan kopen. Het idee van uitverkoop. Bij Brand New Day beleg ik elke maand door middel van een periodieke overboeking (handig!) en bij BUX Zero boek ik handmatig geld over welke ik beleg.

Daarnaast focus ik me op een 3-5 jaar beleggingsplan waarbij ik probeer groeiaandelen te kopen (ondergewaardeerde aandelen die de potentie hebben enorm te groeien en meer waard te worden). Dit is met name interessant in bedrijven in de zogenaamde small cap markt. Dit met als reden om sneller geld te verdienen en af en toe dikke knaken pakken. Let wel: hiervoor lees ik me suf. Vele rapporten, columns en opinie stukken. Dit is een kwestie van 90% goed lezen, en 10% handelen. En bovendien veel risicovoller dan wat ik doe met betrekking tot mijn lange termijn strategie.

Wil jij ook beginnen met beleggen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Weet je niet waar je moet beginnen en welke stappen je als eerste moet nemen? Ben je bang de verkeerde keuzes te maken en je geld te verliezen? I got you. Meld je aan voor de cursus ‘beginnen met beleggen’ en krijg in 4 modules alle handvatten aangereikt die je nodig hebt om met zelfvertrouwen de eerste moves op de beurs te maken.

Infographic

In onderstaande infographic, verschenen in het Financieel Dagblad eind december 2019, zie je hoeveel geld je maandelijks opzij moet zetten bij welke leeftijd. Zoals je ziet moet je een enorm bedrag opzij zetten als je dit geld enkel spaart. Als je gaat beleggen – wat hogere rentes oplevert – dan hoef je minder geld in te leggen elke maand omdat de rente zorgt dat je geld voor jou aan het werk gaat.

hoeveel maandelijkse inleg tot een miljoen

Ik ben 32 en reken met een gemiddeld rendement van 8% op al mijn beursgenoteerde lange termijn beleggingen. Dat betekent dat ik maandelijks €401 moet inleggen om op mijn 68e miljonair te zijn. Maar ik wil over 10 jaar miljonair zijn, dat betekent dat beleggen in de beurs niet mijn enige tactiek is.

Ondernemen

Ondernemen doe ik niet enkel om geld te verdienen, ik doe dit vooral omdat ik hier heel veel plezier uithaal en ik een missie heb. Op dit moment is fire for women mijn onderneming en mijn doel is hier om over 5 jaar een collectief te hebben neergezet dat vrouwen aanspoort én praktisch helpt om vermogen op te bouwen. Ik heb een stevige business case staan voor fire for women die naast mijn missie volbrengen, mij ook zal supporten om richting mijn gewenste miljoen te gaan.

Nu jij

Hoe word je miljonair? Dit is mijn strategie. Maar mijn strategie is niet de waarheid! Als jij ook een miljoen wilt opbouwen, is het vooral fijn om een strategie te hanteren die werkt voor jou. Misschien heb jij wel veel verstand van bitcoins en zet je daar alles op in. Of misschien speur je naar koopjes op de beurs en koop je veel aandelen van een bedrijf waarvan je denkt dat deze enorm gaat groeien. Ik hanteer een strategie waar ik vooral ook lekker van kan slapen. Plus, een strategie die geen schade aanricht aan andere mensen, dieren en natuur. Ik vind het belangrijk om zo integer mogelijk geld te verdienen.

Ben jij ook op weg richting je eerste miljoen? Wat is jouw strategie?

 

1 reactie

Geef een reactie