Mijn lukte het om een eigen internationaal mode magazine te lanceren, in een paar jaar flink carrière te maken, op jonge leeftijd veel geld te verdienen en tegenwoordig te beleggen in vastgoed. En ik ben niet anders dan jij, echt niet. Als ik dit kan, hell yeah dat jij het ook kan! En ik ga je uitleggen hoe. Hoe realiseer ik mijn wensen en hoe kun jij jouw wensen realiseren. Lees en leer!

In het artikel over manifesteren schreef ik hoe het komt dat alles wat ik wens ook altijd lukt. In dit artikel wil ik hier iets dieper op in gaan, want het begint uiteraard met wensen. Vervolgens is het zaak om aan de slag te gaan met jouw eigen overtuigingen en gedachtes die je in de weg zitten, maar om echt succes te hebben zul je ook gewoon keihard aan de slag moeten. 10% inspiratie en 90% transpiratie, zou mijn vader zeggen.

Belemmeringen

Als het aankomt op vrouwenrechten is er in de maatschappij waarin wij leven een kentering gaande. We hebben gelijke rechten, we mogen stemmen, in geen enkel ander land zijn vrouwen zo vrij en veilig als in Nederland (oké oké, ik denk dat de Scandinavische landen ook aardig meedoen), we gaan massaal studeren en steeds meer vrouwen weten de top van het bedrijfsleven te bereiken.

En toch zijn we er nog niet. En dat is ook niet zo gek. Lange tijd waren de rollen tussen man en vrouw sterk verdeeld en we moeten een nieuwe balans creëren. Gevolg hiervan is dat we onbewust nog steeds signalen uitstralen hoe de vrouw hoort te zijn, te denken, zich te gedragen en zich te kleden. En als het aankomt op onze money making capacities, is dat shit. Want vrouwen die hun ambitie hardop uitspreken, daar wordt nog steeds lacherig over gedaan. Vrouwen die zeggen veel geld te willen verdienen? Bah. Vrouwen die investeren? Dat is bijzonder!

Het tij keren

Maar lieve dames, de enige die dit tij kunnen keren zijn we zelf. En dat begint in onze mooie en slimme hoofden. Het begint bij het doorbreken van wat onze eigen overtuigingen over onszelf zijn.

Laat ze maar lullen, maar heus wel dat wij onze ambitie uitspreken, dat we veel geld gaan verdienen en gaan beleggen als een baas! Het is geen ‘gevecht tegen de mannen’ hell no. Het start allemaal met dat we hier zelf in gaan geloven en zelf naar gaan handelen.

Affirmaties

Dus voordat ik verder ga, laten we het volgende hardop uitspreken voor onszelf:

“Ik ben getalenteerd en ambitieus.”

“Ik ben het waard om veel geld te verdienen.”

“Ik ben slim en wijs en daarom kan ik prima beleggen en investeren.”

Concretiseer je wensen

Na de overtuiging dat al onze wensen ons toebehoren, is het natuurlijk zaak om te weten wat je wensen precies zijn. Hoe concreter, hoe gerichter je actie kan nemen.

Dit is ook wel een beetje tricky, want als je je wens al te veel concretiseert kan het gebeuren dat je blind bent voor de mogelijkheden die er op je pad komen. Het is een dunne lijn tussen goed weten wat je wilt maar wel flexibiliteit behouden om wending te kunnen geven aan je uitvoer.

Voorbeeld

Ik weet nog goed dat ik toen ik bij wehkamp werkte, een nieuwe stap in mijn carrière wenste. Ik had bepaald dat ik een functie wilde die mijn ‘center op expertise’ ging verbreden, in een grote organisatie waarbij ik X salaris zou verdienen.

Welk bedrijf, of welke functie, dat hield ik open. Er kwamen meerdere kansen op mijn pad, maar je voelt het als de juiste voorbij komt. Dat werd voor mij VodafoneZiggo.

Actie

Als het aankomt op wensen rondom je financiën is stap 3 toch wel cruciaal: actie! Want je kan wensen wat je wil, en overtuigd zijn dat je het waard bent, je moet het wel zelf doen. De koe bij de hoorns vatten.

Het lastige aan concrete acties nemen is dat je wens soms heel groot of overweldigend aanvoelt. Daardoor kun je in een impasse belanden. Het is dan zaak om uit te schrijven welke stappen je moet nemen op de wens te realiseren.

Een voorbeeld

Stel dat jouw wens is om een eigen huis te kopen, maar daarvoor heb je €15.000 eigen geld nodig. Dat betekent dat je moet gaan sparen. Dit bedrag is groot en kan daarom aanvoelen als ‘niet haalbaar’, maar tsss wij laten ons toch niet gek maken!

We gaan dit doel opsplitsen

Die €15.000 wil je in twee jaar bij elkaar hebben. Dat betekent dat je €625 per maand moet sparen.

Hoe ga jij dit bedrag sparen? Ga je minder uitgeven, ga je je huis in de weekenden via AirBnB aanbieden, ga je zorgen dat je salarisverhoging krijgt, neem je een zogenaamde side hustle erbij om extra te verdienen?

Splits je doel op in kleine stappen en bedenk welke concrete acties je gaat nemen om dit doel te behalen.

Conclusie

Hoe ik mijn wensen realiseer is geen hogere wiskunde. Het is een kwestie van de juiste houding en vervolgens de juiste daden.

  1. Zorg voor een positieve energie en vibe. Ja je kan dit!
  2. Concretiseer je wensen
  3. Elke. Dag. Opnieuw. Elke kleine beetjes helpen. Keep your eye on the prize en zet elke dag de juiste intentie.

Succes mooi mens! Jij kan dit.