Hallo ladies, het jaar 2020 is alweer bijna voorbij. Het was een raar jaar, dat kunnen we gerust stellen, maar ook een jaar waarin beleggen opeens veel meer aandacht kreeg, ook van vrouwen (yay!). De coronacrisis leidde tot een dip op de beurs en dat bleek een moment waarbij heel veel nieuwe beleggers besloten in te stappen. Zelfs zodanig, dat er wachtlijsten ontstonden voor beleggingsrekeningen. Daarnaast verschenen er boekpublicaties zoals “Blondjes beleggen beter” van Janneke Willemse die specifiek gericht zijn op vrouwen. Wij zijn bovendien superblij om te zien dat zoveel vrouwen zich dit jaar hebben aangesloten (op moment van schrijven ruim 1800) bij de fire for women-community en zijn begonnen aan hun weg naar FIRE. GIRLPOWER!

Financiële doelen opstellen voor 2021

Zo aan het einde jaar van het jaar kijken we terug, maar vooral vooruit. Wat gaat het komende jaar jou brengen? Nu nemen wij graag het heft in eigen handen, dus we wachten niet totdat iets ‘gebracht’ wordt, we gaan het halen. En wij voorzien dat 2021 een rocky road gaat worden. Hoe staat onze economie ervoor als de rookwolken van Corona optrekken? Ben jij voorbereid op een mogelijke recessie? Des te meer reden om het heft in eigen handen te nemen en op te schrijven wat je wilt in 2021.

Als je nog niet begonnen bent met het opstellen van financiële doelen voor 2021, get to it. Doelen zijn dé manier om jouw waakvlam te transformeren naar FIRE.

Waarom doelen stellen?

Wij zijn groot voorstander van het opstellen van financiële doelen. Waarom?

Doelen stellen dwingt je om na te denken over wat je belangrijk vindt. Wat zijn jouw overtuigingen ten opzichte van geld? Wat is jouw definitie van FIRE? Daar begint het allemaal mee. Als je weet wat je belangrijk vindt, kun je makkelijker keuzes maken. Toch die nieuwe trui, of dat geld wegzetten voor die reis die je wilt maken. Iets nieuws kopen voor die hobby waar je blij van wordt of gedachteloos uitgeven in de supermarkt.

Jouw doelen geven richting en laten zien en voelen wat je echt belangrijk vindt. Door iedere keer weer even terug te keren naar je doelen, ga je steeds beter voelen welke financiële acties passen bij jouw ideale leven.

42% meer kans op slagen

Ja, wij zijn groot fan van doelen. En dan geen doelen die twijfel uitstralen, ‘het zou leuk zijn als’, ‘misschien wil ik wel’. Maar doelen die concreet zijn, waarvan je weet wat je wilt, wanneer je het wilt en wat het kost. Schrijf deze op, want wetenschappelijk onderzoek stelt dat het opschrijven van jouw doel 42% meer kans op slagen geeft.

Hoe houd je focus?

Met het stellen van je doelen voel je vaak al een vuurtje in jezelf branden. Je krijgt automatisch focus, maar wij weten als geen ander, door omstandigheden kan dat vuurtje ook zomaar weer wat kleiner worden. De waan van de dag kan ervoor zorgen dat je jouw doelen wat naar achteren schuift en je ze wellicht een beetje vergeet. Bedenk dus hoe jij focus gaat houden op jouw doelen, door bijvoorbeeld:

  • Een journal te gebruiken waarin je jouw doelen in stukjes hakt en terugbrengt naar concrete acties;
  • Een keer per week jouw doelen erbij te pakken en te bepalen wat is afgerond en wat je nog wilt doen;
  • Een vision board maken en die op een plek hangen waar je er goed zicht op hebt;
  • Visualiseren hoe jouw leven is als je jouw doelen hebt behaald.

Doelen stellen én behalen, werkt ontzettend aanstekelijk. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, is de volgende stap zo gezet. Zorg daarom dat je altijd doelen stelt die jou een YES-gevoel geven. Success tastes sweet, my ladies.

Heb je hulp nodig?

Wil je hier graag  hulp bij? Dan is het fire for women programma Start Your Fire misschien iets voor jou. In deze cursus begeleiden we je bij de vraag: wat betekent FIRE voor jou? Bovendien helpen we je inzicht te krijgen in je financiën en bespreken we hoe financiële doelen geformuleerd kunnen worden. In Start Your Fire ga je dus je eigen financiële begroting maken, voor komend jaar, de komende jaren en voor jouw financially independent & retire early plannen.

Nog een beetje a bridge too far? Vraag anders eerst eens één van de andere FIRE-vrouwen in de fire for women-community hoe zij hun financiële doelen hebben opgesteld. In de community is een topic om over financiële doelen voor 2021 te praten en een FIRE-friend te vinden waarmee je samen jouw doelen gaat halen. Nog geen member? Meld je hier gratis aan.

Dus, jullie weten het: ga aan de slag met die financiën en maak een plan voor 2021. Ik zeg het je: 2021 wordt jullie jaar, dames!

1 reactie

Geef een reactie