Hi darlings! Toen ik begon met slimmer met mijn geld omgaan, had ik een prachtig excel sheetje gemaakt waarin ik een budgetteringsplan voor mezelf had opgesteld. Zoveel euro mag ik uitgeven aan etentjes, zoveel aan cadeautjes, zoveel aan shoppen, etcetera. Dit werkte voor geen meter. En toen besloot ik: f*ck budgetteren! Financieel onafhankelijk zijn, of worden, kan prima op een losse manier, zonder te krampachtig met geld om gaan.

Wat er gebeurde…

Elke maand zat ik te pielen en te prutsen en in excel geld van het ene potje naar het andere over te hevelen.

Het werkte niet omdat het leven niet zo werkt. Het leven is geen excel sheet. Het leven houdt zich niet aan de plannen die jij maakt.

Mijn budgetteringsplan hield geen rekening met het feit dat er soms 2 vrienden in 1 maand jarig waren, dat mijn katje soms meerdere keren naar de dierenarts moest of dat ik opeens mijn gehele eigen risico van de zorgverzekering moest betalen.

Maar gelukkig vond ik uiteindelijk een methode die wél werkt voor mij, en ik schat zo in: ook voor jou.

Want wij zijn busy ladies die geen tijd hebben om de hele dag nerdie bezig te zijn met getallen, data en nummers.

Gemak dient de mens

Wij willen gemak, wij willen automatiseren, wij willen slim zijn.

Dus hoe zorg jij vanaf nu ervoor dat je én elke maand spaart, belegt en toch een lekker relaxt leventje leidt zonder de hele tijd te moeten nadenken over geld?

  1. Bepaal hoeveel je elke maand wilt sparen en/of beleggen. Wij kunnen je helpen dit als een boss babe in kaart te brengen, kijk maar eens hier.
  2. Sluis deze bedragen automatisch door naar je spaar- en/of beleggingsrekening
  3. Relax en doe de rest van de maand wat je wil met het geld dat overblijft!

Rekensom

Stel, je verdient 2000 euro netto. Hiervan heb je 1000 euro aan vaste lasten. Elke maand spaar je 150 euro, en sluis je 150 euro door naar je beleggingsrekening. Dan houd je 700 euro over.

Van deze 700 euro doe je lekker waar je zin in hebt.

Elke maand een nieuwe garderobe? Prima.

Elke week eten bij een nieuw hip restaurant? Enjoy!

Elke 2 weken naar de manicure en pedicure? Niemand houdt je tegen.

F*ck you money

Dit is jouw ‘fuck you money’. Hier doe je mee wat JIJ wilt. Jouw geld. Dat over is na verstandige acties zoals sparen en beleggen.

Voor mij werkt dit het beste. Bovendien sluis ik dit ‘fuck you money’ bedrag door naar een 2erekening, mijn zogenaamde betaalrekening. Dit helpt mijn feilbare hoofdje om niet mezelf te lopen saboteren en stiekem weer geld van mijn spaarrekening naar mijn betaalrekening over te maken.

En weet je wat een grappige bijkomstigheid is? Dit doe ik nu een aantal maanden, en ik merkte dat ik steeds minder geld nodig had om ‘mee te spelen’. Dus elke maand verhoogde ik mijn spaar- en beleggingsinleg. Elke maand koers ik harder richting een financieel onafhankelijk bestaan, zonder dat ik het gevoel het ‘op de kleintjes te letten’.

Succes, jij kan dit ook!

 

 

15 reacties

Geef een reactie