De favorieten van de fire for women dames om hun money goals te smashen!

BUX Zero

BUX Zero is onderdeel van BUX, een Nederlandse app, gestart in Amsterdam in 2014 door Nick Bortot. Deze man werkte eerst bij BinckBank en besloot daarna een eigen bedrijf te starten die beleggingsproducten aanbiedt in de vorm van apps op je mobiel. BUX is een erg fijne, makkelijke en laagdrempelige partij om te gaan beleggen. Je kunt deels kosteloos beleggen en met een Tikkie geld overboeken van je eigen rekening naar je BUX Zero rekening. Beleggen anno 2020! Een rekening openen is binnen 2 minuten gepiept, en dat kun je kosteloos hier doen.

Brand new day

Brand New Day is een onlinebank, opgericht door de mensen van Binck Bank, die zich sinds 2010 positioneren als pensioenbank. Je kan er terecht voor pensioen, aflossen van je hypotheek, sparen en beleggen. En voor dat laatste ben ik klant geworden. Brand New Day is voor de luie beleggers, zoals ik. Het enige wat je hoeft te doen, is geld (automatisch) overboeken, en zij doen de rest. Een rekening openen kost niks, en dat kun je hier doen.

Degiro

Degiro is een online broker, ik schreef er al artikelen over hoe je zelf kan beleggen via Degiro. Ze bieden iets minder gemak dan Brand New Day, je moet immers zelf uitzoeken in welke indexen of aandelen je geld wilt beleggen, en dit zelf handmatig doen. Maar: mij lukte dit, jou dus ook. Voordeel van Degiro is dat je via hen in vrijwel alle indexfondsen en bedrijven ter wereld kan beleggen, tegen zeer lage kosten. Bovendien kun je in ongeveer 200 ETF’s (de zogenaamde ‘kernselectie’) elke maand gratis handelen. Ze hebben een intuïtieve app, dat vind ik zelf fijn. Ook bij Degiro is het openen van een rekening gratis. Open ‘m hier.

BinckBank

BinckBank heeft meerdere beleggingsdiensten. Zo kun je er terecht voor laten beleggen, fondsbeleggen, pensioenbeleggen en zelf beleggen. Je kan bij de optie ‘zelf beleggen’ ook weer kiezen uit verschillende pakketten: green, blue en black. Wat ik zelf handig vind is dat het platform beschikt over vele handige tools zoals diverse fundamentele en technische analyses die jou verder kunnen helpen bij het kiezen van de juiste beleggingen. Je hebt dus veel informatie op 1 plek wat maakt dat je niet de hele tijd tussen allerlei tabbladen hoeft te wisselen als je info wilt opzoeken over een aandeel.  Je kan hier een gratis account openen. 

Peaks

Beleggen met je wisselgeld: het was nog nooit zo laagdrempelig en makkelijk om een eerste ‘toe in the water’ te zetten als het aankomt op beleggen. Wil je graag beleggen maar vind je het spannend en heb je geen idee wat je kan verwachten? Probeer Peaks een tijdje om feeling te krijgen met beleggen en de volatiliteit van de markt, vanuit daar kun je vanzelf opschalen. Open hier een account.

Knab

Jonge online bank, waar je voor heel weinig geld een rekening kan hebben. Met name de zakelijke rekening voor ZZP-ers en is ideaal.

Noot: I cannot stress this enough, ga niet beleggen met geld dat je niet kan missen, deal? Zorg ervoor dat je eerst schulden aflost, een lekker spaarpotje hebt, je hypotheek elke maand kan betalen, je controle hebt over je uitgaves en dan is het moment gekomen om te denken en werken aan beleggen & vermogensopbouw. Want beleggen brengt risico’s met zich mee, lijkt me duidelijk, en je kan een deel van je centen verliezen. Dat wil je niet laten gebeuren met geld dat eigenlijk nodig is om een lekker warm maaltje op tafel te toveren. Afijn, mijn punt is duidelijk. Lees, laat je inspireren en step up that money game darling!