fbpx

Favorieten van fire for women

Hi lieve mensen! Ik krijg vaak vragen over welke producten en diensten ik aanraad. Tevens komen in mijn artikelen ook vaak enkele namen bovendrijven. Dit is allemaal versnipperd en ik kan me voorstellen dat het fijn is om één overzicht te hebben waarbij ik alle producten, diensten, media, boeken en contactpersonen aanraad die mij helpen en reeds hebben geholpen op mijn money journey. Dit is een holistische lijst, omdat mijn route to fire holistisch is en niet enkel met geld te maken heeft.

Noot: I cannot stress this enough, ga niet beleggen met geld dat je niet kan missen, deal? Zorg ervoor dat je eerst schulden aflost, een lekker spaarpotje hebt, je hypotheek elke maand kan betalen, je controle hebt over je uitgaves en dan is het moment gekomen om te denken en werken aan beleggen & vermogensopbouw. Want beleggen brengt risico’s met zich mee, lijkt me duidelijk, en je kan een deel van je centen verliezen. Dat wil je niet laten gebeuren met geld dat eigenlijk nodig is om een lekker warm maaltje op tafel te toveren. Afijn, mijn punt is duidelijk. Lees, laat je inspireren en step up that money game darling!

Beleggingspartijen

BUX Zero

BUX Zero is onderdeel van BUX, een Nederlandse app, gestart in Amsterdam in 2014 door Nick Bortot. Deze man werkte eerst bij BinckBank en besloot daarna een eigen bedrijf te starten die beleggingsproducten aanbiedt in de vorm van apps op je mobiel. BUX is een erg fijne, makkelijke en laagdrempelige partij om te gaan beleggen. Je kunt deels kosteloos beleggen en met een Tikkie geld overboeken van je eigen rekening naar je BUX Zero rekening. Beleggen anno 2020! Een rekening openen is binnen 2 minuten gepiept, en dat kun je kosteloos hier doen.

Brand new day

Brand New Day is een onlinebank, opgericht door de mensen van Binck Bank, die zich sinds 2010 positioneren als pensioenbank. Je kan er terecht voor pensioen, aflossen van je hypotheek, sparen en beleggen. En voor dat laatste ben ik klant geworden. Brand New Day is voor de luie beleggers, zoals ik. Het enige wat je hoeft te doen, is geld (automatisch) overboeken, en zij doen de rest. Een rekening openen kost niks, en dat kun je hier doen.

Degiro

Degiro is een online broker, ik schreef er al artikelen over hoe je zelf kan beleggen via Degiro. Ze bieden iets minder gemak dan Brand New Day, je moet immers zelf uitzoeken in welke indexen of aandelen je geld wilt beleggen, en dit zelf handmatig doen. Maar: mij lukte dit, jou dus ook. Voordeel van Degiro is dat je via hen in vrijwel alle indexfondsen en bedrijven ter wereld kan beleggen, tegen zeer lage kosten. Bovendien kun je in ongeveer 200 ETF’s (de zogenaamde ‘kernselectie’) elke maand gratis handelen. Ze hebben een intuïtieve app, dat vind ik zelf fijn. Ook bij Degiro is het openen van een rekening gratis. Open ‘m hier.

BinckBank

BinckBank heeft meerdere beleggingsdiensten. Zo kun je er terecht voor laten beleggen, fondsbeleggen, pensioenbeleggen en zelf beleggen. Je kan bij de optie ‘zelf beleggen’ ook weer kiezen uit verschillende pakketten: green, blue en black. Wat ik zelf handig vind is dat het platform beschikt over vele handige tools zoals diverse fundamentele en technische analyses die jou verder kunnen helpen bij het kiezen van de juiste beleggingen. Je hebt dus veel informatie op 1 plek wat maakt dat je niet de hele tijd tussen allerlei tabbladen hoeft te wisselen als je info wilt opzoeken over een aandeel.  Je kan hier een gratis account openen. 

Peaks

Beleggen met je wisselgeld: het was nog nooit zo laagdrempelig en makkelijk om een eerste ‘toe in the water’ te zetten als het aankomt op beleggen. Wil je graag beleggen maar vind je het spannend en heb je geen idee wat je kan verwachten? Probeer Peaks een tijdje om feeling te krijgen met beleggen en de volatiliteit van de markt, vanuit daar kun je vanzelf opschalen. Open hier een account.

Knab

Jonge online bank, waar je voor heel weinig geld een rekening kan hebben. Met name de zakelijke rekening voor ZZP-ers en is ideaal.

Boeken

Money Master The Game van Tony Robbins

Tony Robbins, sowieso een guru, heeft omdat hij een bekend figuur is de mogelijkheid gehad om vele beleggings-grootheden te interviewen. Super interessant om zodoende een idee te krijgen bij de strategieën van de mensen die echt dik hebben verdiend met hun beleggingen. Je kan het boek in papier vorm kopen, ik lees hem op mijn e-reader.

Blondjes beleggen beter.

Tja, what more do I need to say?! Blondjes for the win! Leuk boek , vlot geschreven en met goede uitleg over beleggingsproducten, strategieën en beleggingsplannen.

Think & Grow Rich van Napoleon Hill.

Dit is een topper en gaat dieper in op hoe rijk worden vooral een kwestie van mindset is. Het boek biedt zogezegd een complete filosofie voor persoonlijk succes. Het leert je methoden om zelfvertrouwen aan te kweken en voorziet je van een gedetailleerde plattegrond om succes te bereiken. Nou duidelijk dus: lezen!

Kaizen

Ik heb 2 Kaizen boeken gelezen, eentje over Kaizen in het bedrijfsleven en eentje hoe je deze tactiek toepast in het dagelijks leven. Het gaat erom dat verandering vaak moeilijk is, omdat ons reptielenbrein verandering eng vindt en alles bij het oude (en vertrouwde) wil laten. Door Kaizen pas je door middel van hele kleine stapjes – zo klein dat ze niet door je angstige reptielenbrein worden opgemerkt – veranderingen toe. Omdat je door de kleine stapjes went aan de nieuwe habit, kun je snel nog een klein stapje toepassen. Allemaal kleine stapjes die uiteindelijk leiden tot groot resultaat. Er staan ook hele leuke voorbeelden in het boek. Deze tactiek heeft me geholpen met het beginnen met beleggen. Het begon met een tientje, and see how that evaluated 😉 Je kan hem hier aanschaffen.

Blut

Blut van Dorothée Loorbach. Dorothée was blut en besloot het anders aan te pakken. Ze wilde schrijven over hoe je geld kan verdienen zodat je nooit meer blut bent, maar het werd een boek waar ze ontdekte dat geld eigenlijk niks met geld te maken heeft, en dat destructief gedrag rondom geld veel verder gaat dan enkel ‘slecht zijn met geld’. Een boek over hoe geld staat voor (eigen)waarde en keuzes maken uit liefde. Koop het boek hier. 

Netwerken

Actief.nl

Een plek waar beginnende en ervaren vastgoedbeleggers samenkomen, waar je advies kan inwinnen van experts en hulp krijgt bij de reis naar jouw eerste vastgoedbelegging. Als je lid bent van Actief dan krijg je toegang tot het platform. Op dit platform voorziet het Actief team je onder andere van vastgoednieuws, kun je trainingen volgen en word je natuurlijk onderdeel van een groot netwerk. Waarom dit zo waardevol is? Vastgoed draait om netwerk! Je kan hier lid worden.

Manifesteren bij Willemijn Welten

De mooie Willemijn is manifestatie coach en helpt jou om de juiste mindset te creëren om je doelen te verwezenlijken. En dat kan ze verdomde goed. Lees in dit artikel hoe ik haar techniek zelf toepas. Ze is ook spreker op – zakelijke – events en weet hele zalen aan de manifestatie meditatie te krijgen.

IBA vastgoedmasterclass

Chantalle en Marijn ken ik al een tijdje en naast #couplegoals hebben ze samen ook een #vastgoedportefeuillegoals! Ze beleggen enorm veel in vastgoed en begeleiden al een tijd andere mensen. Sinds kort hebben ze hun kennis samengevoegd in een training die jou van A tot Z meeneemt door ‘hoe werkt beleggen in vastgoed’. Kijk hier voor meer informatie.