Hi darlings, we need to talk. Want ik krijg de laatste tijd geregeld berichtjes van mensen die zeggen: ‘wat jij doet, is niet voor mij weggelegd.’ Of: ‘ik zou dat nooit kunnen.’ En als je dat zegt, dan komt dat voort uit een gedachte, gelinkt aan een emotie, en verrek: je gaat nog gelijk krijgen ook.

Je kent vast de uitspraak: “whether you think you can, or you can’t, you are right.” En dit klopt als een bus! In dit artikel ga ik je meenemen in hoe belangrijk het is dat je zelf overtuigt bent van je eigen kunnen.

Negatieve energie

Als jij gelooft dat iets niet voor jou is weggelegd, dan is dit jouw overtuiging, die jouw emotie bepaalt, welke vervolgens weer jouw handelen bepaalt.

Als jij denkt dat beleggen niet voor jou is – for whatever reason – dan ga je nooit de juiste acties nemen om wel succesvol te gaan beleggen.

Als jij denkt dat geld niet gelukkig maakt, dan zal je nooit handelen naar een leven in rijkdom.

Als jij vindt dat veel geld verdienen voor the happy few is en niet voor jou, dan ga je nooit veel geld verdienen.

Als jij overtuigd bent van het feit dat jij nooit een hoog salaris zal hebben, guess what? Die zul je dan ook niet hebben.

Want je maakt door middel van belemmerende overtuigingen en gedachtes, jezelf kleiner.

Jouw beliefs creëren een negatieve energie, waardoor je nooit zal openstaan voor het tegenovergestelde.

Belemmerende gedachtes

Ik had eerder ook last van belemmerende gedachtes en overtuigingen rondom geld. Op het moment dat ik deze overtuigingen wist te benoemen, te detecteren, kon ik ze ontkrachten en er positieve overtuigingen tegenover gaan zetten. Vervolgens ging ik sterk geloven in de positieve overtuigingen en ging ik hiernaar handelen.

En raad maar: mijn overtuigingen zijn inmiddels werkelijkheid.

Onze eigen belemmerende gedachtes zijn het grootste obstakel richting financiële onafhankelijkheid!

Tot niet zo lang geleden vond ik altijd ‘dat geld moest rollen’, ‘ik had er immers zo hard voor gewerkt’, en bovendien: ‘veel geld op de bank maakt echt niet gelukkig.’

Als gevolg van deze overtuigingen spendeerde ik elke verdiende euro. Elke maand kocht ik veel kleren en ging vaak duur uit eten. Immers ‘treat yourself’. In deed niks slims met mijn geld. Elke maand weer werkte ik hard, en het daarmee verdiende geld gaf ik tien keer zo snel uit.

Tot dat ik besefte: wacht eens even! Zo wil ik niet leven.

Slim geld systeem

Ja, ik wil in overvloed leven, ik wil veel geld verdienen en ik wil kunnen doen wat mijn hartje begeert. Alleen: de wens om een systeem te creëren waarbij mijn geld voor mij ging werken, in plaats van mijn tijd verruilen voor geld, was sterker! Ik wilde een slim systeem in werking zetten om mijn geld méér geld te laten worden. Zodat ik veel tijd heb om datgene te doen wat mij óók erg gelukkig maakt, zoals tijd spenderen met familie en vrienden, de natuur opzoeken en reizen.

Inmiddels investeer ik veel. Ik investeer zodat op lange termijn mijn geld een passieve inkomsten stroom oplevert. Daarnaast heb ik een flinke spaarpot. Nog steeds leef ik in overvloed, maar niet meer per se in overvloed van etentjes en nieuwe kleren, maar in een overvloed van tijd, rust en financiële onafhankelijkheid.

Conclusie?

Jij kan dit ook! Jij kan geld ook jouw vriend laten zijn. Het begint met eerlijk naar jezelf kijken en onder ogen zien welke gedachtes jou belemmeren en in de weg zitten richting financiële onafhankelijkheid. Weet jij het van jezelf?

 

 

Geef een reactie