Beleggen met Peaks is makkelijk, toegankelijk en laagdrempelig. Ik doe dit al een tijdje en schreef ook al reeds een artikel hier waar ik mijn ervaring over beleggen met Peaks deel. Tijd voor een update!

Update

Vorige maand belde een medewerker van Peaks mij op om nog eens te praten over mijn rente-op-rente vraagstuk. Inmiddels hebben ze me goed weten uit te leggen hoe dit werkt. Op vele momenten op de dag wordt en een gewogen gemiddelde vastgesteld aan de hand van jouw inleg plus het reeds gemaakte rendement, en over dat bedrag wordt de huidige rente cq winst berekent.

Super relaxt dat ze me belden, dat is soms toch prettiger dan virtueel contact hebben.

Wil je ook beleggen via Peaks? En wil je €5 tegoed krijgen (ik bedoel: gratis geld G, niet laten liggen!) gebruik dan mijn code. Hoe het werkt? Je maakt een account aan, gaat in je app naar ‘actie code’ en daar staat dan ‘code verzilveren’. Als je mijn code verzilvert krijgen we beide vijf euro’tjes, voor nop, lekker toch!

Mijn code is PUCKWCVR

Ennnn… de code moet je binnen 48 uur verzilveren, anders vervalt ie, maar goed, mega kleine moeite, dus doen doen doen darling!

Hoeveel wisselgeld heb ik inmiddels belegd?

Op moment van schrijven van dit artikel (november 2019) heb ik €776,56 euro belegd (inleg + rendement), en is mijn rendement op het ‘scherp’ portfolio 10,8%.

Oke, peaks dus.

In dit artikel deel ik met jullie mijn ervaring met Peaks. Peaks is een initiatief van de Rabobank, waarbij beleggen super laagdrempelig is gemaakt. Je kan ongemerkt beleggen, onder andere met je wisselgeld, en continu zelf kiezen met wat voor een bedragen.

Wat is Peaks?

Peaks is een app van de Rabobank welke je koppelt aan je rekening en waarna je heel eenvoudig en op een laagdrempelige manier kan beleggen, onder andere met je wisselgeld.

Met je wisselgeld?

Ja, stel: je doet boodschappen voor €9,40. Dan rond Peaks je bedrag af naar boven, en dit bedrag beleg je automatisch. Dus in dit geval €0,60. Bij elke uitgave die je doet rondt Peaks het bedrag af, en zodoende spaar je ongemerkt toch wat euro’tjes bij elkaar.

Er zijn allemaal opties in de app, zoals:

–  De verdubbelaar: verdubbel het wisselgeld, dus niet 60 cent maar €1,20.

–  1 euro per dag: stel in dat je elke dag 1 euro opzijzet. Dus automatisch elke week €7 opzij leggen.

–  Leg een maandelijks vast bedrag in, naar keuze.

Deze opties kun je apart instellen, maar ze bestaan ook naast elkaar, dus:

Én beleggen met je wisselgeld, én een euro per dag inleggen, én maandelijks een vast bedrag inleggen.

Deze opties kun je 24/7 in de app wijzigen en aanpassen.

Hoe ik in aanraking kwam met Peaks.

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dat niet precies weet. Ongewtijfeld hebben ze bij de Rabo hun marketing guru’s aan het werk gezet en ben ik er meerdere malen mee in aanraking gekomen via advertenties. Ik kende Peaks al langer, maar in mei 2019 besloot ik de app te installeren en te koppelen aan mijn Rabo rekening. Ik heb meerdere rekeningen bij meerdere banken (spreiding!) maar via de Rabobank betaal ik mijn zogenaamde dagelijkse leven. Dagelijkse uitgaven – boodschappen, cadeautjes, kapper, toiletartikelen, feestjes, you name it – betaal ik via deze rekening.

Waarom beleggen?

Omdat in de herhaling veel kracht zit, nogmaals mijn betoog over waarom beleggen slim is: beleggen is slim omdat dit als doel heeft om jouw geld meer geld te laten worden, om jouw vermogen te laten groeien. Dit is een tactiek die slim is om in te zetten als je financiële onafhankelijkheid nastreeft. Want van je geld méér geld maken: yes!

Waarom Peaks?

De reden dat ik uiteindelijk besloot om Peaks te installeren is het gemak en de laagdrempeligheid die mij aansprak. De app is echt in een split second geïnstalleerd (ik ben echt de grootste technische n00b die er is, dus als ik zoiets makkelijk vind, dan 99,9% van de bevolking ook. Alleen mijn oma zal er moeite mee hebben. Zelfs mijn vader zou het kunnen. Nou, dat weet je wel hoe laat het is). Wat me ook aansprak is dat je kan beleggen met wisselgeld. Dit gaat zo ongemerkt, dat je echt zonder enkele moeite aan het beleggen bent.

De app zelf is zeer overzichtelijk en intuïtief. Je hebt in 1 oogwenk een goed overzicht, kan heel eenvoudig aanpassingen doen en je portfolio aanpassen.

Ik kan hier wel helemaal uitleggen hoe de app werkt, maar daar heeft Peaks zelf een hele mooie en handige site voor gemaakt. Check dus vooral hun site.

Hoe werkt Peaks?

Easy peasy:

  • Installeer de app.
  • Meld je aan.
  • Koppel de app aan je bankrekening. Kan aan elke bankrekening, maar alleen via Rabobank, ING en ABN kun je ook je wisselgeld beleggen. Via andere rekeningen kun je wel wekelijks geld inleggen.
  • Bepaal welk beleggingsportfolio je wilt (mild, pittig, scherp, heet) en dus hoeveel risico je wilt lopen.
  • Sit back, relax, en laat alles automatisch voor je werken.

De voordelen op een rij.

Flexibel.

Ik vind Peaks erg flexibel, je kan 24/7 je portfolio en je inleg aanpassen.

Laagdrempelig.

Je kan al met 10 cent beginnen met beleggen. Dus als je nog helemaal geen ervaring hebt, is dit een hele mooie manier om eens te ontdekken hoe je het beleggen ervaart. Het gaat om kleine bedragen – het kan ook om grote bedragen gaan overigens, als je dat wenst – dus het risico is minimaal. Ik bedoel, wie kan er niet een paar centen per dag missen?

Spreiding.

Peaks belegt jouw geld – middels een door jou zelfgekozen portfolio, je hebt 4 keuzes, namelijk mild, pittig, scherp, heet – in wereldwijde indexfondsen. Hierdoor spreid je automatisch je belegging. En spreiding dames, I cannot stress it enough, is erg belangrijk!

Duurzaam.

Peaks belegt in bedrijven met een duurzame agenda. Vind ik zelf erg belangrijk!

Controle.

Je bent zelf continu degene die bepaalt: hoeveel leg je in, welk portfolio kies je, wil je even stoppen met inleggen, wil je extra inleggen, noem maar op: you are in charge! En aangezien het om JOUW geld gaat, is dat erg fijn. Je kunt ook op ieder moment het geld van je Peaks rekening weer overboeken naar je andere rekening. Je hebt dus ook 24/7 toegang tot jouw geld.

De kosten.

De kosten voor Peaks zijn in verhouding best hoog. Je betaalt per maand €1 aan Peaks als je minder dan €2500 aan beleggingen hebt. Als je meer dan €2500 hebt dan betaal je 0,5% over de gemiddelde waarde van je beleggingen. De eerste drie maanden is het gebruik van de app sowieso gratis. Ondanks de kosten vind ik Peaks een hele mooie manier voor de beginnende belegger om eens kennis te maken met beleggen. Op het moment dat je met grote(re) bedragen gaat beleggen zou ik een andere partij erbij aanraden, zoals Degiro of Brand New Day. Lees hier meer over de kosten van Peaks.

De kritische noot.

Die zijn er ook uiteraard! Je kan beleggen met wisselgeld als je bankiert bij de Rabo, ABN of ING. Ik bankier voor mijn dagelijkse leven bij Triodos, en kan dus via die bank niet met wisselgeld beleggen, dat is jammer. Ik hoop dat dat in de toekomst wel mogelijk gaat zijn.

Conclusie

Hoe dan ook, mijn ervaring met de Peaks is positief, en ik zou het zeker aanraden aan de beginnende belegger om op een laagdrempelige manier eens met een teen in het water af te tasten of beleggen ook iets voor jou is.

Dit is overigens geen gesponsorde post. Neen, dit is een objectieve, maar wel N=1, mening over Peaks.

Vragen, opmerkingen? You know where to find me darling!