Hi ladies. Ik heb al eerder een artikel geschreven waarom ik enthousiast ben over beleggen bij Brand New Day. Ook schreef ik een stap voor stap artikel hoe je zelf kunt beleggen bij Degiro. Tijd dat ik ga uiteggen hoe je bij Brand New Day kunt beleggen. Stap voor stap neem ik je mee zodat je zelf ook een beleggende boss babe kan worden. Lees en leer! Beleggen bij Brand New Day stap voor stap uitgelegd: kind kan de was doen, geloof me.

Beleggen bij Brand New Day

Nog even over Brand New Day: ik vind dit een hele interessante partij voor (onder andere) de beginnende belegger. Ik heb zelf een automatische incasso ingesteld waarbij ik elke maand geld overmaak naar mijn beleggingsrekening. Dit geld wordt voor mij belegd, automatisch, aan de hand van het door mij gekozen risico profiel. De site werk intuïtief en is overzichtelijk. Een rekening aanmaken is gratis! Je kan al enkele tientjes per maand beleggen via Brand New Day. De kosten bij Brand New Day zijn erg laag, en dat is helemaal geweldig want kosten kunnen enorm drukken op je rendement. Je kan bij Brand New Day ook pensioensparen, pensioenbeleggen en een gewone spaarrekening openen.

Je kunt hier binnen een split second een gratis rekening openen!

Oke, daar gaan we, hoe werkt beleggen via Brand New Day, aan de hand van plaatjes, lekker makkelijk!

Stap voor stap

Je logt in als particuliere gebruiker.

foto 1

Dan kom je op je overzichtspagina en klik je je rekening aan.

foto 3

Dan verschijnt er een nieuw venster.

Wat vervolgens interessant is om goed naar de kijken, is het venster ‘beleggingen aanpassen’. Hier kun je je risico profiel wijzigen.

foto 5

Profiel

Ik heb ervoor gekozen om met een hoog risico profiel te beleggen, namelijk 30% obligaties en 70% aandelen. Je kan dit wijzigen en instellen zoals jij wenst.

foto 6

Aan de rechterkant kun je kiezen of je wil dat Brand New Day automatisch je portfolio herbalanceert zodat je, ook als je winst maakt en de verhoudingen opeens iets anders zijn dan je aangegeven portfolio wens, continu in de juiste verhouding blijft beleggen. Tevens biedt Brand New Day een automatisch lifecyclebeleggen tooltje aan, waarbij je naarmate je je einddatum van je beleggingshorizon nadert, je vanzelf minder risicovol gaat beleggen (meer obligaties, minder aandelen). Ik ben 32 en heb nog lang te gaan dus voor mij is dit nog niet aan de orde.

Automatische incasso

Ik kies ervoor om maandelijks via een automatische incasso geld te storten op mijn Brand New Day rekening, waarna zij mijn geld beleggen. Je kan via je eigen bank een automatische incasso instellen en geld overboeken naar je Brand New Day rekening nummer.

Vervolgens kun je onder het kopje ‘rendement & kosten’ zien wat je hebt ingelegd, wat je kosten waren en je rendement.

foto 7

Het fijne vind ik hier dat je kan zien wat je bruto en netto-rendement is. Dus wat je rendement is ná de gemaakte kosten. Wel zo eerlijk van Brand New Day om dit goed te vermelden. In dit plaatje is mijn rendement negatief, dit was op het moment dat ik dit artikel schreef, inmiddels sta ik in de plus met mijn inleg.

In de tabbladen ‘fondsen&geld’ kun je makkelijk zien in welke fondsen je hoeveel geld belegd hebt, en bij ‘geldtransacties’ staat weergegeven welke transacties er allemaal zijn geweest, inclusief de kosten die je hebt gemaakt voor Brand New Day gebruik.

Kosten

Uiteraard brengt Brand New Day kosten in rekening. Voor niets gaat de zon op. Bij Brand New Day heb je te maken met stortingskosten, dit zijn kosten voor elke keer dat je een bedrag op je rekening stort welke zij vervolgens beleggen. De stortingskosten bedragen 0,5% per storting. Als je €50 per maand stort op je rekening om te laten beleggen, betaal je dus 25 cent. Je betaalt ook servicekosten, deze bedragen 0,44% per jaar over de belegde waarde. Daarnaast zijn er ook fonds- en valutakosten, welke reeds zijn verwerkt in de koers van het fonds.

Conclusie

Ik zelf vind Brand New Day prettig vanwege het intuïtieve en overzichtelijke dashboard. Meld je aan en pruts zelf een beetje, alles wijst zich heel makkelijk. Tevens vind ik mijn maandelijkse automatische incasso – waarna zij mijn geld beleggen conform het risicoprofiel dat ik heb ingesteld – super makkelijk. Ik heb er geen omkijken naar en laat de tijd lekker z’n werk doen!

Beleg jij via Brand New Day, en wat vind je er van?

 

Vond je dit artikel nuttig en wil je hem opslaan om ‘m er later nog eens bij te pakken? Pin it darling!

beleggen bij brand new day