Ladies, beleggen bij Binck Bank, hoe zit dat? Althans nu heet het nog Binck Bank, in de toekomst zal Binck Bank verder gaan als Saxo Bank, good to know. We zullen daarom in dit artikel spreken van Saxo Bank. 

Ohja, dames, we weten het he?! Ook bij Saxo, net als bij elke partij en elke vorm van beleggen: risico. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Just to be sure.

Beleggen bij SAXO Bank

Saxo Bank is een grote naam en een bekende partij om te beleggen. Als particulier. Zelfs met €50 inleg. Saxo Bank is een broker, een partij waar je zelf, als particulier kan handelen op de beurs. En hoewel de kosten bij Saxo Bank iets hoger zijn dan wat we gewend zijn bij bijvoorbeeld DeGiro krijg je daarvoor bij saxo ook veel voor terug. Als je denkt: ‘say no more, doe mij een rekening bij Saxobank!’, dan kun je hier direct een gratis rekening openen. 

Diensten van Saxo Bank

Saxo vinden wij voor wat betreft zijn beleggingsdiensten wel wat complex, why? Ze hebben veel producten, zoals ‘Laten Beleggen’, ‘Fonds Beleggen’, ‘Zelf Beleggen’ en tegenwoordig ook ‘Pensioen beleggen’. En binnen ‘Zelf Beleggen’ kun je dan ook weer meerdere pakketten kiezen, namelijk Green, Blue en Black. Binnen ‘Laten Beleggen” heb je ook weer keuze uit verschillende pakketten. Volg jij het nog? Laat me je helpen:

Zelf beleggen

Dit betekent dat je – ahum – zelf moet beleggen. Zelf kiezen waarin je wilt beleggen en zelf je transacties doen.

Green: Green is er voor de allround-beleggers die 1 à 2 keer per maand een aandeel kopen en voor de lange termijn beleggen.

Blue: Blue is de keuze voor actieve beleggers die vooral in opties en turbo’s handelen. je krijgt alle tools en functionaliteiten, toegang tot ProTrader en de Beursvloer en beleggers educatie.

Black: Black is de beste keuze voor actieve traders die dagelijks met de beurs bezig zijn en die elke dag handelen. Je heeft je eigen relatiemanager, toegang tot exclusieve 

Open hier een beleggingsrekening en ga gebruik maken van dit fijne platform van Saxo Bank. Nu met €200 transactie tegoed, en dat is een fijne actie, want dan kun je komende tijd veel handelen zonder transactiekosten te betalen. Minder kosten = meer overhouden = sneller vermogen opbouwen.

Vind je zelf beleggen toch nog een beetje spannend? Dan kun je er ook voor kiezen om eerst wat skills en kennis op te doen via onze cursus ‘beginnen met beleggen‘. Hierin leggen we je al de basics uit!

Fonds beleggen

Met Fundcoach bouw je zelf aan je vermogen middels beleggingsfondsen en ETF’s. Met Fundcoach doe je aan periodiek beleggen. Hiermee leg je elke periode (maand, kwartaal) een bepaald bedrag in. Je betaalt geen aanvullende transactiekosten (bij een minimale inleg van €20 per order). Eén keer instellen en verder geen omkijken naar. Ideaal voor beleggers met een langere beleggingshorizon, beleggers die passief willen beleggen en beleggers die simpelweg wel willen beleggen, maar er niet elke dag mee bezig willen zijn.

Open hier gratis een ‘Fundcoach’ rekening en start met laagdrempelig periodiek beleggen bij deze betrouwbare partij.

Laten beleggen

Hierbij belegt Saxo Bank jouw geld. Binnen deze sectie heb je dan weer de keuze tussen Forward en Comfort. Hier wordt jouw geld en portfolio beheert en belegt, middels een door jouw afstemt risicoprofiel. Forward pakket kun je kiezen vanaf €1500, en het Comfort pakket is beschikbaar vanaf €15.000.

Pensioen beleggen

Pensioenbeleggen kun je bij meerdere partijen maar ook bij Saxo bank. Super interessant wanneer je in het verleden weinig of geen pensioen hebt opgebouwd. Pensioen beleggen bij Saxo Bank doe je door middel van een lijfrenterekening waar je fiscaal voordeel uit kunt halen wanneer je minder pensioen hebt opgebouwd dan het door de overheid gestelde maximum. Het fijne hiervan is dat je niet om hoeft te kijken naar je ‘belegging’, dat doet Saxo Bank. Zij bouwen naarmate je pensioenleeftijd vordert ook het risico voor je af. Easypeasy dus!

Kosten bij Saxo Bank

Die vind je hier. Scheelt ons veel typewerk. Check it out. 

Als je voor het ‘zelf beleggen’ pakket kiest, dan betaal je voor het goedkoopste pakket €3,50 aan servicekosten per maand, plus 0,01% van het vermogen dat je er hebt staan. Wil je een aandeel kopen, dan €1 per transactie plus 0,15% van de waarde van je transactie. Voor een aankoop van een ETF betaal je €1 plus 0,1% van de waarde van de transactie.

Als je gaat fondsbeleggen bij Saxo Bank betaal je – indien je een periodieke transactie hebt ingesteld – geen transactie kosten. Wel betaal je een servicefee voor je account.

Voordelen van beleggen bij Saxo Bank

Conform het gekozen rekening en pakket, zijn de kosten wat hoger dan wanneer je belegt bij andere partijen zoals de Degiro, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Zoals:

  • fijne analyse tools die je helpen beoordelen of je een product koopwaardig vindt;
  • een schaduwportefeuille kunnen aanmaken, zodoende kun je een beetje oefenen en kijken wat jouw favoriete aandelen doen alvorens over te gaan tot een aankoop;
  • een enorme kennisbank waar je uit kan putten;
  • gebruikersgemak: ik vind hun interface echt fijn en overzichtelijk
  • veel aanvullende informatie over aandelen, ETF’s en veel nieuw.

Veiligheid

SaxoBank is een Nederlandse bank en staat onder streng toezicht van DNB en AFM. Dit toezicht gaat verder dan de controle op financiële gezondheid. Ook hun dienstverlening, communicatie en procedures worden geregeld gecontroleerd. ook valt Saxo Bank onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Misschien denk je: boring. Maar je wilt wel je geld ergens beleggen waar er niet, zonder dat jij er vanaf weet, risico wordt genomen met jouw geld.

Nadelen van beleggen bij Saxo bank

Die zijn er ook, dé ultieme heilige graal in beleggingsland is nog niet ontdekt: alle partijen hebben hun voor- en nadelen. Het grootste nadeel van Saxo zijn toch wel de kosten. Als je geluk hebt (Fundbeleggen) heb je geen transactiekosten, maar je betaalt wel servicekosten. Afijn, je krijgt er veel voor terug zoals diverse analyse en beleggingstools en gebruikersgemak!

Wil je beginnen met beleggen?

Samen met 6 ervaringsdeskundigen ontwikkelden we de cursus ‘Beginnen met Beleggen’. Meld je aan en ontvang: 

  • Direct toegang tot de cursus  
  • Gratis toegang tot community met 4000+ dames die ook beleggen. Zij staan voor je klaar als je vragen hebt.
  • Met kleine bedragen en de juiste kennis zelfstandig leren beleggen

85% van de deelnemers begint met beleggen!

4 reacties

Geef een reactie