Hi ladies, vandaag wil ik je even streng toespreken. Want ik kan me voorstellen dat je al enkele artikelen hebt gelezen op fireforwomen.com, dat er een zaadje is gepland in jouw brein en dat je de juiste intentie hebt om ook je financiële game te upgraden.

Maar tot op heden is er niks gebeurd.

Je hebt nog geen actie genomen.

Omdat het nog steeds groots aanvoelt. Omdat het nog steeds een ver van je bed show is. Omdat je nog steeds wacht op het juiste moment om te beginnen.

Wat kun jij NU al toepassen?

Dat ‘holy moment’ waar je op wacht, gaat niet komen. Er is maar 1 juist moment, en dat is nu.

Dus zet even je telefoon op stil. Maak je agenda voor de komende 30 minuten vrij. Lees onderstaande stap-voor-stap acties die jij NU kan uitvoeren.

Onder het mom: wat kun je NU doen, welke actie kun je NU nemen, hoe klein ook, om een mini beetje dichter bij dat gewenste doel te komen?

Overzicht!

Open je bank app. Schrijf op in Excel wat er maandelijks binnenkomt. En wat er maandelijks uit gaat aan vaste lasten: huur/hypotheek, gas water licht, internet, telefoon, zorgverzekering, overige verzekeringen, abonnementen. Nu weet je waar jouw geld naar toe gaat en wat het gat is tussen wat vaste lasten zijn en welk bedrag je toch vrij gedachteloos uitgeeft elke maand. Inzicht is key ladies!

Bepaal je spaarpercentage

Bepaal nu wat jij elke maand wil sparen. En stel dit als automatische incasso in op je rekening, elke maand wanneer ook jouw inkomsten binnenkomen. Vanaf nu is dit bedrag een vaste last. Non negotiable. Al is het maar 10 euro. Begin!

Ga voor meer rente

Kijk waar jij het meeste spaarrente kan krijgen. Op dit moment zijn de rentes enorm laag, maar er zijn partijen (bijvoorbeeld hier) waar je nog net een paar procent punt meer kan pakken. Alle beetjes zijn leuk meegenomen.

Ga voor gemak

Open een Peaks account. Koppel dit aan je betaalrekening. Beleg je wisselgeld. Dit gaat om kleine bedragen, maar is toch wellicht bij elkaar opgeteld over een jaar een leuke vakantie. Plus: een hele laagdrempelige manier om te beginnen met beleggen.

Open een extra rekening

Hierop stort je elke maand een vast bedrag waar je die maand van kan leven. Dit werkt psychologisch goed: dit is het bedrag, na je vaste lasten en je spaar inleg, waar jij van kan doen wat je wil. Maar is het op, dan is het op.

Succes gegarandeerd

Makkie toch.

Uiteindelijk is succes is optelsom van het continu nemen van kleine acties. En succes is ook voor jou weggelegd. Sterker nog: you are made for it! Het enige dat je belemmert, dat is jouw eigen feilbare brein.

Zet ‘m op!

 

 

 

Wil je beginnen met beleggen?

Samen met 6 ervaringsdeskundigen ontwikkelden we de cursus ‘Beginnen met Beleggen’. Meld je aan en ontvang: 

  • Direct toegang tot de cursus  
  • Gratis toegang tot community met 4000+ dames die ook beleggen. Zij staan voor je klaar als je vragen hebt.
  • Met kleine bedragen en de juiste kennis zelfstandig leren beleggen

85% van de deelnemers begint met beleggen!

15 reacties

Geef een reactie