Auteur

Wie ben ik en waarom ben ik fire for women gestart?

Ik ben Puck, ik ben 32 jaar en woon in het prachtige Amersfoort. Fire For Women is ontstaan na ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven.

In september 2018 werd ik ziek. Ik liep al enkele weken met griep, verkoudheid en een keelontsteking rond welke maar niet over gingen. Een oplettende huisarts besloot bloed te prikken en constateerde Pfeiffer. Het begin van een jaar vol veranderingen.

De Pfeiffer heeft mij zo ziek gemaakt, dat ik maandenlang op de bank en in bed heb gelegen. Plafond staren en nadenken. Nadenken over afgelopen jaren waarin ik vooral hard had gewerkt om carrière te maken. Werd ik daar wel gelukkig van? Paste mijn carrière pad tot dusver wel bij mijn innerlijke waarden en drijfveren?

In dezelfde periode overleed ook mijn moeder na een lang en zwaar ziektebed. Door haar overlijden en mijn eigen haperende lijf werd ik gedwongen om heel helder te definiëren wat voor mij écht belangrijk is. Ik kwam tot de conclusie dat naast gezondheid, tijd het grootste goed is dat ik heb in dit leven. Tijd die ik wil spenderen op een manier waar ik gelukkig van word, omringt door mensen van wie ik houd.

Als gevolg hiervan begon ik heel anders naar mijn financiën te kijken. Waar ik eerder hard werkte en elke verdiende euro net zo hard weer uitgaf (‘ik heb er immers zo hard voor gewerkt’, hield ik mezelf voor) besefte ik dat ‘treat yourself’ niet ligt in het uitgeven van geld, maar in het slim omgaan met geld!

Ik wilde dat geld vóór mij ging werken, in plaats van andersom. Ik wilde iets bedenken om niet meer mijn schaarse tijd te hoeven verruilen voor geld. Ik wilde een systeem voor mezelf creëren waarbij ik investeringen deed die mij uiteindelijk, zonder daar tijd in te hoeven stoppen, automatisch geld zouden opleveren.

Zodoende ben ik me gaan verdiepen in beleggen en dit zelf ook gaan toepassen. Inmiddels beleg ik zelf met name in indexfondsen en vastgoed.

Via Fire For Women wil ik mijn opgedane kennis rondom beleggen én mijn geld lessen delen met andere vrouwen (en mannen, uiteraard) zodat zij de juiste handvatten krijgen om ook een onafhankelijk en vrij leven te leiden.

Career:

Afgelopen 10 jaar heb ik me ontwikkeld als merk – en marketing professional en heb ik nieuwe initiatieven en teams gelanceerd, voor zowel mezelf als binnen grote corporate bedrijven.

2018-2019
brand & communication manager @ Accell Group.

2016-2018
manager brand publishing @ VodafoneZiggo

2013-2016
teamlead editorial @ Wehkamp

2011-2014
co-founder & editor in chief @ Prestage magazine

2010
marketing & sales odd magazine @ amfi

2009
marketing intern @ Glamour

Speaker:

@ MWG ‘next school marketing’

@ Think with Google / keynote speaker

@ Branded content event / keynote speaker

@ SMC050

@ Google / keynote speaker

Enkele gepubliceerde interviews:

Interview op elle.com

Marketing tribune interview

Adformatie aankondiging

Frank.news interview

Nu.nl interview

Frankwatching interview

Google verslag